Betegség

Lila foltok jelentek meg a 6 éves kislány hátán, halálos kór támadta meg

K.B.

Létrehozva: 2023.05.12.

A kislány diagnózisa lesújtó volt a családja számára.

Egy vidámparki kirándulás borzasztó véget ért egy angol család számára. Az anyuka, Lucy és gyermeke, a hatéves Heidi ugyanis éppen a vidámparkban szórakoztak, amikor a nő valami furcsát vett észre gyermekén. Az édesanya legrosszabb rémálma vált valóra, amikor lila foltokat fedezett fel kislánya hátán. Kiderült, hogy a gyermek akut limfoblasztos leukémiában szenved.

Heidi leukémia
Heidiért összefogott a közösségi média, és adományokkal segítették a felépülését /Fotó: Facebook

Heidit azonnal kórházba szállították, ahol vizsgálatok sora következett, eközben pedig már a kislány nyakán is új kiütések jelentek meg. Aznap este bent tartották a kórházban az óvodás korú kislányt, és a csontvelővizsgálat során megbizonyosodtak róla, hogy leukémiás

8 nappal a foltok megjelenése után kezdte el a kemoterápiát Lucy, amely lassan 8 hónapja tart nála. Ez idő alatt a poklok poklát járta át a család. A gyermek azonban fogát összeszorítva átvészelte a hajhullást, a letargiát, a mozgásszervi- és beszédproblémákat, és a fogyást is. Erről az időszakról az édesanya, Lucy nyilatkozott a Mirrornak.

A hasonló helyzetű családok támogatása nélkül nem tudtunk volna megbirkózni ezzel. A prognózis pozitív. A visszaesés veszélye egész életében fent fog állni, de hálásak vagyunk minden adományért is, amellyel az emberek segítették Heidi felépülését.

A lap arról ír, hogy a kezelések még további két évig biztos tartani fognak, azonban minden esély meg van rá, hogy Heidi felépülhessen és teljes életet élhessen.

 

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez
Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek