Tragédia

„Egyszerűen csodálatos volt” – orvosok hibájából halt meg a tündéri egyéves kislány

N.T.

Létrehozva: 2023.06.28.

Az egyéves kislányt mentővel szállították kórházba, miután otthon belázasodott. Másnap meghalt.

Felfoghatatlan a kis Maddison Rose Patricia Halliday szüleinek a fájdalma: egyéves születésnapja után két nappal veszítették el a szemük fényét, amiért az orvosok nem vették észre, hogy komoly baja van kislányuknak.

gyász, gyertya
A most napvilágot látott jelentések szerint az orvosok hibáztak Fotó: Pexels

Maddison Rose Patricia Hallidayt tavaly október 20-án mentővel szállították a North Manchester General kórházba, miután otthon lázas lett. A gyermek másnap elhunyt, miután átszállították a Manchesteri Gyermekkórházba.

Halála ügyében akkor nem tartottak vizsgálatot, most azonban a kórházi kezelésének klinikai felülvizsgálata során kiderült, hogy fülgyulladást követően kapott szepszist, valamint hogy a kezelése során kommunikációs problémák is felmerültek, amelyeket logisztikai problémák tovább súlyosbítottak. A kislány tragédiája után ajánlásokat fogalmaztak meg annak érdekében, hogy korábban észrevegyék a szeptikus sokk jeleit.

Nagyon élénk gyerek volt, és mindenhová követett minket. Már a kezdetektől fogva nagyon boldog volt. Imádott táncolni és énekelni. Egyszerűen csodálatos volt, és ő volt a legboldogabb gyerek, akivel valaha találkoztunk

– mondta lányáról Josh Holliday. 

Maddison-t a North Manchester Generalban kezelték, mielőtt a Manchesteri Gyermekkórházba szállították, ahol életmentő gépekre kapcsolták. Szülei elmondták, hogy négyszer is leállt a szíve, és nagyon gyorsan romlott az állapota.

A kórházi jelentésben arra a szomorú következtetésre jutottak, hogy amikor Maddison állapota romlani kezdett, azt nem jelezték azonnal a sürgősségi osztály felé. Az orvosi csapat pedig alapból késve válaszolt a vészjelzésre, amit pedig nem továbbítottak a sürgősségi osztályra vagy a gyermekgyógyászati szakorvoshoz, ahogyan az a protokollban szerepel.

A jelentés alapján további vizsgálatok indulnak az ügyben, az azonban már most is bizonyos, hogy az orvosok hibája miatt halt meg a kislány - számolt be róla a Mirror

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek