Robbantás

Egy rendőrtiszt meghalt: helyszíni beszámolónk az esztergomi robbantásról - videó

Létrehozva: 2023.09.20.

Módosítva: 2023.09.20.

Iszonyatos rendőri készültség, hermetikusan lezárt környék: Esztergom Búbánatvölgy nevű városrészében felrobbantotta magát és egy házat egy körözött bűnöző. Egy TEK-es meghalt, többen megsérültek. Helyszíni beszámolónk.

Óriási szirénázás verte fel a szerda estét Esztergom Búbánatvölgy nevű családi házas városrészében. Rendőrautók, tűzoltók, mentők száguldottak nagy iramban egy irányba, sokkolva a környékbelieket. Úgy tudjuk, Budapestről is vezényeltek le egységeket, sőt, az esztergomi kórházban is mozgósítottak, mindenkit berendeltek a sürgősségi osztályra.

Információink szerint egy körözés alatt álló férfi fenyegetőzött robbantással, később pedig be is váltotta a fenyegetést, felrobbantotta magát és a családi házat, akkor, amikor már rengeteg rendőr gyűlt a helyszínre, köztük a TEK kommandósai is. Meg nem erősített információnk szerint a halálos áldozat is TEK-es. Az első hírek szerint 6-7 sérült is lehet, de más információk szerint több TEK-es és tűzoltó is megsérült. A helyszíni szóbeszéd szerint maga a robbantó is meghalt, de ezt nem erősítette meg senki - más információk szerint a tettes a súlyos sérültek között lehet.

Arról nincs pontos információ, hogy a férfi mit robbantott fel, állítólag egy ismeretlen tárgyat, mások szerint gázpalackot.

A rendőrség hermetikusan lezárta a környéket, már kilométerekkel a helyszín előtt megállítottak minden autót, egy határon túl már csak újsígíróigazolvánnyal engedtek tovább mindenkit, de a helyszínt már a sajtó munkatársai sem közelíthették meg. 

A helyszínen láttuk Hajdu Jánost, a Terrorelhárítási Központ (TEK) főigazgatóját is.

Miközben próbáltunk közelebb jutni a házhoz, folyamatosan húztak el mellettünk a kisebb-nagyobb hatósági járművek, elképesztű méretű a hatósági készültség. Este 10 óra után katonák is feltűntek a helyszínen, és nyomkereső kutyák ugatását is hallottuk a kékvillogós autók mellől.

Íme helyszíni videónk:

Az Origo információi szerint a férfihez már korábban is kivonultak a rendőrök, mert fenyegetőzött. A tettes állítólag bosszút akart állni a rendőrökön kocsija lefoglalásáért, ezért csapdát állított nekik.

A Központi Nyomozó Főügyészség szóvivőjének ígérete szerint hamarosan hivatalos közleményt adnak ki.

A helyszíntől 4 kilométerre zajlik a Fidesz-KDNP őszi szezonnyitó frakcióülése, de a robbantásnak nincs köze ehhez.

Az elhunyt rendőrtisztnek Orbán Viktor miniszterelnök is kifejezte a részvétét.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek