Cidri

Nem könyörül rajtunk az időjárás

Létrehozva: 2023.11.24.

Jön az igazi téli idő.

Ha az elmúlt napok hidege nem lett volna elég, északias áramlással sarkvidéki eredetű légtömeg érkezik térségünkbe, így az eső mellett már havazásra is van esély a következő napokban, akár megmaradó hó is lehet kisebb körzetekben.

hideg tél fagy időjárás
Fotó: Illusztráció/pexels

Elszórtan már péntek délután számíthatunk esőre, záporra, amely estére az északkeleti tájakon néhol hózáporba vált. Éjszakára az ország északi felén csökken a felhőzet, északkeleten helyenként pára, köd képződhet. Másutt felhős marad az ég. Helyenként vegyes halmazállapotú, záporos csapadék előfordulhat - figyelmeztet a Köpönyeg.

Szombaton változóan felhős időben és több-kevesebb napsütésben lehet részünk, emellett elszórtan alakulhat ki szintén vegyes csapadék, délnyugaton zivatar sem kizárt. Ma az ország északi, holnap a nyugati felén erősödik meg, helyenként viharossá fokozódik a szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet jobbára -3 és +2 fok között alakul, a kevésbé felhős, szélvédettebb fagyzugokban azonban ennél hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 2 és 7 fok között alakul.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek