Iskola

Áll a bál: kitálaltak a tanárok, óriási az emberek felháborodása

B.

Létrehozva: 2024.05.19.

„Nem szégyellem elmondani, de sírtam, amikor ezt mondta” – fogalmazott az egyik pedagógus.

Az embereket szinte sokkolták azok a történetek, amelyeket most egyes általános iskolai tanárok meséltek. Megosztották ugyanis, hogy a diákok egy tápláló ebéd helyett mit kénytelenek enni a suliban a saját szüleiknek köszönhetően.

iskola
Az embereket szinte sokkolták azok a történetek, amelyeket most egyes általános iskolai tanárok meséltek (Képünk illusztráció) Fotó: Pexels

Az egyik általános iskolás tanuló például egyszer disznótorost, máskor pedig egy konzervet vitt be magának a suliba. Ami ő maga csomagolt be. „Ennyi volt otthon a hűtőben” – mondta a tanárának az említett diák, aki az angliai Halifax városában tanul. Egy pedagógus arról tálalt ki, hogy egy másik diákot egyszer egy doboz Red Bull-lal és egy zacskó csipsszel küldtek szülei az iskolába. Amikor pedig az édesanyát kérdőre vonták a történtek miatt, azt mondta: „Egész éjszaka Xbox-ozott, és úgy tűnt, hogy energiára van szüksége” Egy leedsi tanár arról beszélt, hogy egy gyerek egy csomag gyömbéres keksszel érkezett meg valamelyik nap a suliba, és elmagyarázta neki, hogy édesanyja túl fáradt volt ahhoz, hogy boltba menjen. Egy birminghami iskola diákját pedig egy kihűlt Happy Meal menüvel küldték az iskolába, amiben hideg hamburger és krumpli volt. A nagymamája elmagyarázta, hogy előző nap vették a csomagot, de a gyerek nem akarta megenni, és „szégyen lenne, ha kárba megy”. Manchesterben egy tanár arról beszélt, hogy egy nyolcéves fiú felmarkolt magának otthon egy doboz almabort, azt gondolva, hogy üdítőital, és azt vitte iskolába. Egy gyerek pedig, akinek nem volt csomagolt ebédje, azt mondta neki, hogy reggelire vízzel ette a gabonapelyhet, mert az édesanyjának szüksége volt a tejre a kávéjához. 

Nem szégyellem elmondani, de sírtam, amikor ezt mondta

- fogalmazott a tanár a Facebookon, ahol ezek a történetek mind napvilágot láttak.

A Mirror azt írja, Angliában az általános iskolák személyzete köteles felügyelni a tanulók csomagolt ebédjeit. Az egészségtelen vagy alkalmatlan ételeket elkobozhatják és átadhatják a szülőknek a nap végén – ehelyett az érintett gyerekek ingyenes iskolai étkezést kapnak.

 

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez
Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek