Aktuális

Képregényrajongó vagy? Mi már tudjuk, mivel töltöd a hétvégét!

Létrehozva: 2024.05.16.

Hogy mi vár ránk az idei Mastercard Budapest Comic Con-on? Több díjátadó, a magyar képregényes kultúra ünneplése és számtalan nagyszerű program!

Az idei évben a társrendezvényként csatlakozott a Radiocafé Board Game Expo fog helyszínt adni a Magyar Társasjátékdíj díjátadójának is! Az ünnepségre a megnyitó után szombaton 11:00-kor fog sor kerülni, amely után a vendégeknek lehetőségük is lesz kipróbálni a díjnyertes játékot.

A helyszín

A BCC számára mindig fontos volt a magyar képregénykultúra fejlesztése, így idén több erre fókuszáló kezdeményezésre is sor kerül a május 18-19.-es hétvége folyamán. Az idén tragikus hirtelenséggel elhunyt Futaki Attila emléke és munkássága előtt tisztelegve először kerül átadásra a Mastercard Budapest Comic Con-on a Futaki-díj, mely egyfajta olvasói közönségdíj, ahol a “Legjobb magyar képregény”, illetve a “Legjobb magyarul megjelent külföldi képregény” kategóriában jelölhették kedvenc alktotásaikat a képregény rajongók. A díjátadóra és az azt követő megemlékezésre 16:30-tól kerül sor szombaton, a Mastercard Nagyszínpadon.

Fotó: ANTAL ZSANI

Emellett közel 100 külföldi és magyar árussal találkozhatnak a látogatók az MVM Artist Alley-ban, illetve egy olyan különleges kiadvány megvásárlására is lehetőség a Merch shopban, melyet közel 20 magyar képregényalkotó egyedi munkáiból állítottak össze a szervezők. Az amatőr művészek is teret kapnak a rendezvényen, akik több kategóriában is nevezhettek különöző művészeti ágakban meghirdetett versenyeken. A Watchmen rajzpályázatra beérkezett több mint 100 munka közül a legjobbat maga az alkotó: John Higgins értékelte. A nyertesek megtekinthetőek a BCC Facebook oldalán. Bár az eredetileg meghívott vendégek körében szakmabeli kötelezettségek miatt történtek lemondások, a rövid idő ellenére sikerült remek színészeket meghívni! A rendezvény újabb sztárvendégei között köszönthetjük Jerome Flynnt a Trónok harca, Clive Standent a Vikingek, és Afshan Azadot a Harry Potter filmekből! Hozzájuk dedikáló, és fotós jegyek is elérhetőek már, hasonlóan az eddig bejelentett vendégekhez (Deep Roy, Erick Avari, Eric Roberts) is.

Jessica Henwick tavaly volt a Con vendége  Fotó: ANTAL ZSANI

A hétvége folyamán a Hungexpo-n megrendezésre kerülő négy rendezvény színpadi programja is véglegesedett. A Filmio által támogatott Magyar Filmszínpad szombati napján megrendezésre
kerül a “Célkeresztben a S.E.R.E.G” panelbeszélgetés, ahol további új információkat tudhatunk meg az idén bemutatásra kerülő sorozatról. Ugyanitt vasárnap pedig olyan kulisszatiktokat feszegető beszélgetésekbe kaphatnak betekintést az érdeklődők, mint a “Nemzetközi produkciók Magyarországon". Ha pedig valaki a Comic Con falain kívül is merészkedne, olyan érdekes színpadi programokba is belefuthat, mint a Radiocafé Board Game Expo-n a TableTalk Podcast előadásai, vagy a KoreaON Kultúrális Fesztiválon fellépő világhírű Maytree társulat acapella koncertje.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek