Figyelmeztetés

Hátborzongató részletek láttak napvilágot: Robert Fico édesanyja már évekkel ezelőtt figyelmeztette a fiát, hogy az életével játszik

N.T.

Létrehozva: 2024.05.16.

A kormányfő édesanyja már 8 évvel ezelőtt is tudta, hogy szomorú sors várhat a fiára.

Mint az ismeretes, szerda délután merényletet követtek el a szlovák miniszterelnök, Robert Fico ellen. Azt már nem sokkal a lövések eldördülése után lehetett tudni, hogy az elkövető egy 71 éves férfi, akit még helyszínen azonnal őrizetbe vettek.

Robert Fico és anyukája, anya
Robert Ficót édesanyja már évekkel ezelőtt kérlelte, hogy hagyja ott a politikát Fotó: dél, anc 

Ezt követően egy ideig vegyes információk érkeztek a a kormányfő állapotáról, eleinte arról cikkeztek, hogy nincs életveszélyes állapotban, ezt később azonban már a szlovák kormány hivatalosan is megcáfolta. Kiderült ugyanis, hogy Ficót órákon át műtötték, de még ezt követően életveszélyes volt az állapota.

Most a Life.hu cikkében arról a szívszorító hírről számol be, miszerint Robert Fico édesanyja évekkel ezelőtt kérte fiát, hogy intsen búcsút a politikának.

A lap írásában kifejti, hogy a szlovák miniszterelnök édesanyja már nyolc évvel ezelőtt, 2016-ban arra kérte fiát, hogy hagyjon fel a politikával és térjen vissza eredeti szakmájához, a jogtudományhoz. Fico édesanyja féltette fia egészségügyi állapotát, elmondta ugyanis, hogy kormányfőnek korábban kiszedték a manduláit, ami miatt gyakran van torokgyulladása, és az általa választott sport sem a legjobb a számára. Hiába kérte fiát, hogy hagyja abba a futást, nem hallgatott rá.

Robert Fico apja szívinfarktusban hunyt el

Az édesanya emellett arról is részletesen beszámolt, hogy a miniszterelnök édesapjának gondjai voltak a szívével, ami végül a halálát is okozta: szívinfarktus végzett vele.

Az apja alig volt beteg. Egyik nap, miután hazajött a munkából, kiment a kertbe ásni, ahol elesett és meghalt. Semmi előjele nem volt, nem panaszkodott soha az egészsége miatt

– idézi a Life.hu a nyugdíjas asszony szavait.

Úgy tudni, hogy Ficónak is volt már korábban szívinfarktusa, így anyja okkal fejezte ki aggodalmát az egészségügyi állapota miatt. Többször kérlelte a fiát, hogy figyeljen oda az egészségére, és ne tegye ki magát nagyfokú stressznek.

Szerintem a túlhajszoltság az oka mindennek, alig jut ideje saját magára, nem is csodálkozom, hogy ez megtörtént

– mondta akkor az édesanya.

A kormányfő nem hallgatott az édesanyja szavára

Hiába az anyai féltés, Fico folytatta politikai karrierjét: 8 évvel az aggódó édesanya nyilatkozata után pedig meg is történt a tragédia. Szerda délután a kormány nyitrabányai kihelyezett ülését követően dördültek el a lövések, amelyek közül több is eltalálta a szlovák miniszterelnököt. Robert Ficót életveszélyes állapotban szállították kórházba, ahol több órán keresztül operálták. Sajtóértesülések szerint a kormányfő túl van az életveszélyen, stabil az állapota – írja a lap.

Ezt mondta Robert Fico merénylőjének fia

A Life.hu végezetül arról is beszámolt, hogy a támadás után megszólalt a merénylő fia, akit sokkolták a történtek. A neve elhallgatását kérő férfi elmondta, hogy apja legálisan tartott fegyvert, arra azonban nincs épeszű magyarázata, apja miért tett ilyen szörnyűséget. Arra a kérdésre, hogy az apja gyűlölte-e Ficót, úgy válaszolt, hogy „mondjuk úgy, nem rá szavazott”.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek