Aktuális

A Vatikánba is eljutott a magyar homokszobor híre

Bors

Létrehozva: 2017.12.25.

Még a Vatikánban is híre ment egy magyar homokszobrász Ferenc pápát ábrázoló alkotásának. Ahogy arról december elején beszámoltunk, Monostori Ferenc három napig készítette a két méter magas portrét a dél-olaszországi Salernóban. Az olasz közönség teljesen odavolt a nem mindennapi látványosságért, s a művész a szervezőktől még arra is ígéretet kapott, hogy a katolikus egyház fejét is értesítik a homokmásáról.

Úgy néz ki betartották az ígéretüket, a Vatikán hivatalos Instagram oldalán ugyanis megosztották a remekművet. Mostanra csaknem négyezer kedvelésnél jár.

#Repost @ferenc_monostori (@get_repost) ・・・ #Ferenc #papafrancesco #sandart #sandsculpture #vatican #art #italy #sculpture #ferenc_monostori

vaticanolasantasede (@vaticanolasantasede) által megosztott bejegyzés,

– A homokból készült pápa mellett egy – a globális felmelegedés hatására – szétfolyt arcú Donald Trumpot is összehoztam. Emellett voltam egy holland hószobrász versenyen is, amit sajnos idők előtt lefújtak a szervezők, mert összedőlt a rendezvény helyszínét biztosító sátor. Aztán átmentem egy bibliai tematikájú homokszobrász versenyre is, ahol egy homokleányt csináltam – számolt be izgalmas kalandjaitól a Borsnak Ferenc.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek