Aktuális

Anyukáját keresi a meggyilkolt Vivien kisfia

Délmagyarország / Kiss Gábor Gergő

Létrehozva: 2014.12.23.

Nagymamája neveli fel azt a kétéves kisfiút, akinek 22 éves édesanyját brutálisan meggyilkolta gyermekkori barátja Forráskúton.

 – Nem sok mindenre emlékszem az elmúlt egy hónapból. Ért ezalatt megaláztatás, de jóindulatú emberek segítőkészsége is. Volt, aki megkérdezte: nem akarom-e örökbe adni a kétéves unokámat, képes vagyok-e felnevelni őt, majd kioktatott a gyereknevelésről. Pedig három gyereket már felneveltem, ápoló vagyok, szociális munkás diplomám van. Szerencsére több volt a meglepetés és a segítőkészség: volt, hogy egy borítékban egy ismeretlen húsz­ezer forintot dobott be a postaládánkba. Vivien több olyan Facebook-csoportnak volt a tagja, ami segített a nélkülözőknek, holott nekik se volt sok.

Ezek a csoportok fogtak össze, és a szegedi Játékdzsungelben gyűjtést szerveztek a családunknak, nagyon sok játékot, ruhaneműt és egyéb ajándékot kaptunk tőlük, és a forráskútiak is sokan segítettek. A helyi CBA dolgozói például pénzt töltöttek fel a villanykártyánkra – mesélte Borbásné Deák Anikó.

A forráskúti nő lányát, a 22 éves Vivient – ahogy megírtuk – november végén ölte meg máig tisztázatlan okok miatt gyerekkori barátja, a szintén forráskúti, 21 esztendős B. László a férfi házában. Vivien egy kétéves kisfiú, Kevin anyukája volt, őt Anikónak kell felnevelnie.

– Kevin tud a dolgokról, nyíltan rákérdezett: hol van az anyukám? Kénytelen voltam elmondani, hogy Vivien többet már nem jön haza, és én fogom felnevelni. Tudja és elfogadta ezt, éjszakánként már odabújik hozzám. Szerencsére mindig nagyon jó természetű, nyugodt kisfiú volt, és a történtek után sem változott meg a viselkedése – mondta Anikó.

– Az én sorsom azonban úgy alakult, hogy tőlem mindig elvesznek valakit – folytatta. Anyukám 30 évesen a szemem előtt szenvedett halálos áram­ütést, múlt évben majdnem elvesztettem mindkét fiamat: a nagyobbiknak begyulladt a foga, amit nem kezeltek megfelelően, a végén életmentő műtétet kellett rajta végrehajtani, a kisebbiket pedig számítógép-szerelés közben szintén áram rázta meg, most pedig Vivit vette el tőlem a sors. Nem tudom, hányszor kell még újra és újra talpra állnom és erősnek lennem – panaszolta az asszony.

12 óra alatt begyűjtötték B. Lászlót

B. Lászlót reggel 9 órakor, az eltűnés bejelentése után 12 órával vitték be a kapitányságra, hogy a nyomozók megkezdjék kihallgatását. Még kilenc órának kellett eltelnie, mire megtört, s beismerte: megölte a lányt. Későbbi vallomásában azzal védekezett: véletlen volt, eldurvult a szerelmi együttlétük, utána megijedt, ezért rejtette el a holttestet. A bűncselekmény körülményeinek tisztázása a B. László ellen emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított eljárás keretében, szakértők bevonásával folyik a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságon. A bíróság november 24-én elrendelte a gyanúsított előzetes letartóztatását – írta a Zsaru magazin. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek