<p>Beszédes, hogy mit kínálnak ugyanannak az áruházláncnak az ünnepi katalógusai hazánkban és Németországban. Tátott szájjal lapozgattunk...</p>
Forrás: Thinkstock
Csirkeszárny vs. marha
Ugyanannak az áruházláncnak a magyar katalógusában a kötözött lapocka a kínálat, Németországban viszont új-zélandi báránycomb pihen az első oldalon. Nálunk pácolt csirkeszárnyat, a németeknek viszont dél-amerikai marhát kínálnak. Elgondolkodtató...
Ponty vs. prémium lazac
Amíg nálunk a pontyszeletek, afrikaiharcsa-filé és halászlé szerepel a kínálatban, addig a németeknél a skót, norvég és bőr nélküli prémium lazac, fogasfilé, fokhagymás-fűszeres, illetve rozmaringos-olívás tőkehal, szivárványos pisztráng, tonhalszték, fésűkagyló, argentin vörös garnélarák a kínálat.
Rétes vs. macaron
A hazai prospektus többek között túrós, almás, meggyes-mákos mirelit rétest, gyorsfagyasztott túrótöltelékes gombócot, illetve karamellás piskótát kínál. Ezzel szemben a külföldi felhozatalba egy komplett cukrászda belefért. Prémium tiramisu, macaron, alkoholos és alkoholmentes desszert, jégkrémrolád és torta sorakozik az oldalakon.
Kőbányai vs. toszkán bor
A magyar katalógus a hazai sörösöknek kétliteres Kőbányait meg literes barna sört, valamint citromos limonádét ajánl. A németországi kínálatban viszont többek között Brut pezsgő, tojáslikőr, Calvados, rum, vodka, whisky, krémlikőr és toszkán vörösbor szerepel.
Trappista vs. brie sajt
A sajtok területén sem jobb a helyzet. A magyar katalógusban kenhető sajtból, mozzarellából, trappistából és krémfehérsajtból áll a kínálat. Odaát pedig svájci Tete de moine, francia Cabécou, töltött brie sajt, roquefort és krém kecskesajt leveles tésztában jelenti a húsvéti kínálatot.
Laky Zsuzsi egykori szépségkirálynő, modell szerint szembetűnő a különbség: – Ott mások a lehetőségek, a halfelhozatal is jóval gazdagabb – mondja Zsuzsi.