Aktuális

Jó alaposan berúgott, aztán a falunapon félmeztelenül párbajra hívta a rendőrőket egy nógrádi tini

Bors

Létrehozva: 2019.08.11.

Miközben egy másik bűncselekmény miatt már lakhelyelhagyási tilalom volt ellene érvényben, részegen, félpucéran akart rendőrökre támadni egy nógrádi kamasz.  

A fiú és egy barátja korábban kocsikat lopott és tört fel Ludányhalásziban és Benczúrfalván is. Az autókat előbb elkötötték, majd teljesen kipakolták, a technikai holmikat és a talált pénzt is magukkal vitték. A rendőrök hamar elkapták őket, az ügyészség pedig a bűnügyi felügyeletüket is elrendelte, azaz lakóhelyüket nem hagyhatták volna el. 

Ennek ellenére az egyik tini hétvégén alaposan beivott, majd hullarészegen lement a helyi falunapra, és vad tombolásba kezdett: először járókelőket inzultált és szidalmazott, ezután mindenkivel verekedni akart, végül félpucérra vetkőzve szétrúgott egy kerítést. Ez sem volt elég neki, mert a kerítés egy széttört, éles darabját felkapta, és artikulálatlanul üvöltve párbajra hívta ki a rendőröket, majd nagy lendülettel, az éles kerítéssel a kezében megindult a helyi művelődési ház felé. Kárt szerencsére senkiben sem tett, mivel a falunapot biztosító rendőrök lekapcsolták. 

Mivel azonban a lakhelyelhagyási tilalom sem tartotta vissza a további bűnözéstől, az ügyészség úgy ítélte, indokolt a súlyosabb kényszerintézkedés kiszabása, ezért háziőrizetbe helyezték, lábára pedig nyomkövetőt tettek. Ügyét négy hónap múlva vizsgálják felül. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek