Forrás: Thinkstock
A paradicsom kellemes ízű, antioxidáns-tartalmú és rákellenes táplálékunk.
Leggyakrabban salátába vagy szószként fogyasztjuk, pedig az érett termésből készült natúr paradicsomlé is jó hatással van a szervezetünkre, megtisztít és erőt ad. A friss paradicsomlé kiváló A- és C-vitamin-forrás. Rendszeres fogyasztása segíti a vesék- és a máj működését, méregtelenítő, vértisztító hatású. Tipp: fogyasszuk naponta energiaitalként!
Gyógyhatásai: Az élénkpiros színét adó likopin nevű antioxidáns csökkenti többféle rákos megbetegedés, így a mell-, a tüdő-, a prosztata- és a hasnyálmirigyrák – kialakulásának kockázatát. Védelmet nyújthat a magas vérnyomás, a magas koleszterinszint, a stroke és a szívbetegségek ellen. Hozzájárul az erős csontozat kialakításához, segíti a vércukorszint egyensúlyban tartását. Javítja a látást, erősebbé és fényesebbé teszi a hajunkat. Megakadályozza a vese és az epekövek kialakulását.