Egy meglehetősen morbid eseményt indítottak útjára Nagy-Britanniában, amelyben összekötötték a boncolást a vacsorával, noha valószínűleg legtöbbünknek eszébe nem jutna egy holttest szétszedése közben ételre gondolni. De úgy néz ki, van rá kereslet, az országot járó műsor teltházzal megy.
Piroskának se vette el az étvágyát:
Sam Piri, az Anatomy Lab Live szülőatyja állítólag az iskolai biológia órákból merítette az ihletet, ahol a gyerek nagy kedvvel markolnak rá a diszópéniszre, vagy éppen a gyomrát próbálják felrobbantani.
Egy-egy Anatomy Lab Live egy jó vacsorával kezdődik, lazac grill burgonyával, zöldbabbal, répával és grillezett sütőtökkel, aztán almás pite sodóval vagy epres, tejszínhabos habcsókkal. Italnak pedig egy pohár bort vagy sört kapunk – számolt be róla a Mirror újságírója.
Az egyetlen, ami már ekkor is különös, hogy az asztalok közepén egészségügyi-hulladékos szemeteszsákok, Petri-csészék és fecskendők fekszenek.
Mikor a maradékokat, tányérokat elvitték, elhúzzák a függönyt, ami mögött egy ágyon egy hulla fekszik, az őt borító fehér lepedő alól csak a lábfeje lóg ki.
A műtősruhába öltözött Piri, pedig odaállt, lehúzta a lepedőt és szép lassan belenyúlt a mellkasába a női holttestnek.
Szinte hallani lehetett a nézők levegővételét, mikor az orvos kiveszi a nő szívét és tüdejét, majd magasra felemeli, hogy mindenki jól lássa, majd lerakja maga mellé egy fém asztalra.
A Mirror riporterétől nem messze ülő korábbi kriminalisztika hallgató nagyon élvezi a látványt, mint mondta, „ez a leghátborzongatóbb vacsoraestem valaha”.
Szerencsére egyébként nem minden az, aminek látszik: a test igazából egy műanyag bábú, a belőle kivett szervek pedig egy disznóé, amit azért választottak, mert az emberéhez nagyon hasonló a felépítése. Meg azért sem, mert ha tényleg ott kezdenének el boncolni, akkor arra is nagyon kéne ügyelni, hogy a vér ne fröcsköljön szerteszét.
A színpadot egy leszerelt sheffieldi kórboncterem részeiből építették újra, most éppen egy birminghami bankett-teremben.
Piri az est alatt felboncolja az agyat, a szívet és a tüdőt, és azt magyarázza közben, hogyan működnek. Például, hogy a bal oldali tüdő kisebb mint a jobb, hogy legyen helye a szívnek is a testben. De azt is elmagyarázzák, hogy az agyhártyagyulladás vagy a szívroham hogyan hat a szervezetre.
A szerveket körbe is viszi Piri minden asztalhoz, hogy közelebbről, is megtekinthessék a vacsorázók azokat.
Persze, sokan nem annyira bírják a látottakat, ilyenkor természetesen kimehetnek egy kis friss levegőt szívni. A riporternek is eljött egyszer ez az idő, amikor az asztalukhoz ér a nagyon furán kinéző agy, szemeteskukára hajazó szagával. Mint írta, ekkor örült annak igazán, hogy disznót nem szolgáltak fel a vacsorán.
Nem mindenki volt azonban ilyen finnyás a 100 vendég közül, sokan megfogdosták a szerveket, fényképeket készítettek róluk. A vendégek közül egyébként a legtöbben arról beszélnek, hogy mindig is érdekelte őket a szervek felépítése, és életükben még nem igazán láthatták őket így, meg sokat is lehet az esten tanulni működésükről, felépítésükről.
Az Anatomy Lab Live munkatársai a szerveket egy vágóhídról kapják, különleges engedélyük van ahhoz, hogy ilyen műsorokat csináljanak.