Aktuális

Labdaadagolót is elhagytak már a ferihegyi reptéren

Címkék
Ferihegy

BoBe

Létrehozva: 2019.10.21.

Mobiltelefonok, táblagépek, laptopok, ruhaneműk – ezek mindennapos talált tárgyak a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.

Forrás: MTI

Naponta 45–55 ezer induló és érkező utas mellett átlagosan 40 elhagyott tárgyat regisztrálunk – mondja a Bors érdeklődésére Kurucz László, a Budapest Airport Zrt. kommunikációs vezetője. Leggyakrabban mobiltelefonokat és laptopokat, öveket, sálakat és egyéb ruhaneműket vesznek jegyzőkönyvbe.

– Természetesen nálunk is, mint minden reptéren, vannak meghökkentő talált tárgyak. Az egyik ilyen egy fél tégla volt, amiért több mint egy év elteltével jelentkezett a tulajdonosa. De futottak már bele a kollégák egy kisebb komód méretű teniszlabda-adagolóba, egyszer pedig egy hölgy utasunk jelentkezett, aki a férjét kereste – sorolja László.

A talált tárgyakról először jegyzőkönyvet vesznek fel, majd amikért nem jelentkeznek, egy raktárba kerülnek. Ezek a tárgyak nem a reptér tulajdonai, ezért nem adhatják el őket. Nem úgy, mint a pittsburghi reptér az Egyesült Államokban, ahol épp árverésre bocsátották szombaton mindazokat a dolgokat, amikért nem jelentkeztek 30 napon belül. A most megvételre kínált tárgyak között volt 15 elhagyott autó, 1000 darab ékszer, 500 elektronikai eszköz, de egy komplett bú­várfelszerelést vagy egy kávéfőzőt is vehettek az aukcióra jelentkezők. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek