Aktuális

Lomnici Zoltán: Szeméremsértő volt a Szenzációs négyes

Bors

Létrehozva: 2018.09.07.

Nem csitul a botrány a Szenzációs négyes körül, már ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász is megszólalt az ügyben és a Fiatal Családosok Klubja sem hátrál meg.

Forrás: MTI

„Ennél a sz*rnál a hatos villamost is szórakoztatóbb nézni.” „Ez a produkció szimplán közönséges volt, de vicces semmiképp.” „Ez a műsor nem csak a gyermekek szellemi fejlődésére nézve káros, ez mindenkinek gáz.” Csak néhány azokból a kommentekből, amelyek a Bors csütörtöki, a Szenzációs négyes című műsorról szóló cikkére érkezett.

Mint ismert, az RTL Klubon vasárnap este, főműsoridőben 12-es korhatár-besorolás mellett két férfi meztelenül, intim testrészeit alig takarva táncolt, sőt ÉNB Lali egy pillanatban az egyik női szereplő előtt vetkőzött pucérra, ami az Origo hírportál szerint – ha nem volt előre egyeztetve – kimerítheti a szexuális zaklatás fogalmát is. Márpedig ez bűncselekmény.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság várható bírsága elriaszthatja az RTL Klubot az ehhez hasonló műsorok sugárzásától. Ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász úgy véli, nincs szükség ilyen tévéműsorokra.

– A szeméremsértés büntetőjogi kategóriája tizennégy év alatti személy sérelmére követhető el nagykorú, tizennyolcadik életévét betöltött személy által és erkölcsileg teljes mértékben elítélhető, hogy a csatorna főműsoridőben sugároz ilyen adást.

A szeméremsértés a nemi erkölcs ellen elkövetett bűncselekmény, amely háromévi szabadságvesztést is vonhat maga után – mondta az alkotmányjogász az M1 Ma Este című műsorában. A Fiatal Családosok Klubja is bejelentést tett a médiahatóságnál, az elnökétől azt kérdeztük, a továbbiakban is tesznek-e panaszt a Szenzációs négyes ellen.

– Amennyiben úgy ítéljük meg, hogy az adott műsorban tapasztaltak káros hatással vannak a gyermekek szellemi fejlődésére, meg fogjuk tenni a megfelelő lépéseket. Véleményünk szerint az igazi megoldást az jelentené, ha a csatorna egyáltalán nem sugározna ilyen műsorokat, vagy ha mégis, gondolja át jobban az adott műsor korosztály-besorolását – nyiltakozta a Borsnak Király Nóra, a szervezet elnöke.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek