Aktuális

Magyar pisztáciafagyi lett Európa legjobbja

Bors

Létrehozva: 2019.04.17.

Magyar pisztáciafagyit választottak a legjobbnak a Rómában megrendezett 10. Európai Fagylalt Fesztiválon. Fazekas Ádám cukrász ezzel kvalifikálta magát a 2021-es fagylalt-világbajnokságra. 

– Olasz alapanyagokból, egy „műhelynek” berendezett kamionban kellett elkészíteni a fagylaltot – mesélte a Borsnak Ádám. – Az alapanyagok: ledarált pisztáciából készült liszt, tej, tejszín, egy kevés só, és Püspökszilágyról, a szülőfalumból származó málnaszósz, amit fűszerként vihettem magammal – emlékezett az Európa-bajnok fagyis.

Rómában a biatorbágyi Andrész Petra karamellás-gyümölcsös fagyija közönségdíjat nyert. – Ez vajkaramella alapú, enyhén só­zott, fekete ribizlivel ízesített fagylalt. Van még benne ka­ramelli­zált sózott tökmag, és a díszítése is karamell  – mondta a Borsnak Petra.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek