Magyar pisztáciafagyit választottak a legjobbnak a Rómában megrendezett 10. Európai Fagylalt Fesztiválon. Fazekas Ádám cukrász ezzel kvalifikálta magát a 2021-es fagylalt-világbajnokságra.
– Olasz alapanyagokból, egy „műhelynek” berendezett kamionban kellett elkészíteni a fagylaltot – mesélte a Borsnak Ádám. – Az alapanyagok: ledarált pisztáciából készült liszt, tej, tejszín, egy kevés só, és Püspökszilágyról, a szülőfalumból származó málnaszósz, amit fűszerként vihettem magammal – emlékezett az Európa-bajnok fagyis.
Rómában a biatorbágyi Andrész Petra karamellás-gyümölcsös fagyija közönségdíjat nyert. – Ez vajkaramella alapú, enyhén sózott, fekete ribizlivel ízesített fagylalt. Van még benne karamellizált sózott tökmag, és a díszítése is karamell – mondta a Borsnak Petra.