Aktuális

Megvert anya: Péntektől nem leszünk biztonságban

Fr. Zs.

Létrehozva: 2017.10.25.

<p>Hosszú évekig elviselte férje agresszivitását egy 49 esztendős tiszaújvárosi asszony. A pohár akkor telt be nála, amikor a férfi 11 éves fiukat is bántotta. A nő most másik lakást keres, mert retteg, hogy a férje újra rájuk talál.</p>

Forrás: Thinkstock

– Ez végig egy se veled, se nélküled kapcsolat volt. A férjem rengeteget ivott, és sokszor előfordult, hogy mikor hazajött, megütött. Az arcomon, a hátamon, ahol ért. Indok sem kellett neki, elég volt, hogy még rotyog a leves – mesélte a Borsnak az asszony. Sokszor kitette a férje szűrét, de az hetek, hónapok után visszakönyörögte magát, mondván: minden más lesz. De sosem lett.

– Azért nem tudtam végleg elhagyni, mert ott volt a fiunk, akit sosem bántott és szeretett. Ráadásul minimálbérből élünk, el sem tudtam képzelni, hogy tudom megoldani nélküle a mindennapokat. Egészen addig hitegettem magam, míg egyszer szintén részegen jött haza, és ezúttal nem csak engem, de a kisfiamat is megverte. Ekkor mentem el a rendőrségre feljelentést tenni. Két hónapos távolságtartási végzést kapott, de telefonon zaklat minket, s egyebek között megfenyegetett, hogy agyonver, ha a közelembe jöhet. A végzés október 27-én, azaz pénteken délután fél kettőkor jár le. Addig mindenképp szeretnénk elköltözni, hogy ne találjon meg minket – magyarázta az anya.

Mivel minimálbérből egy megfelelő albérletet nem tudnának fizetni, eltartási szerződést vagy betegápolást is vállalna, csak tudjanak hova menni. Szíve szerint ő a várost is elhagyná, de a fiát odakötik a barátai, az iskola.

– A kisfiam nem szeretne el­menni, én pedig megpróbálom először így, hiszen nekem a gyerekem az első – magyarázta az asszony.

Aki segíteni szeretne az asszonyon, ide kattintva teheti meg.

Sokat segít a látlelet

Ha valakit bántanak, a rendőrség a helyszínen hozhat a védelmében egy 72 órás távolságtartási végzést. Az ügyét három napon belül kivizsgálják, és ekkor már 30-60 napos távolságtartási végzést adhatnak ki. Ennek meghosszabbítását a bíróságon lehet kérni azzal az indoklással, hogy nem változott a helyzet – tudtuk meg Petrányi Orsolyától, a Fehér Gyűrű Egyesület áldozatvédelmi referensétől. Ezen­kívül feljelentés tehető. Természetesen lehet segítséget kérni az ilyen ügyekre szakosodott civil szervezetektől is, de a rendőrség nem kihagyható. A családon belüli erőszak miatt indított nyomozást pedig jelentősen meggyorsítja a látlelet.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek