Aktuális

Mikrózva egészségesebb a zöldség

Bors

Létrehozva: 2020.01.27.

Forrás: Shutterstock

A zöldségek egészségesebbek maradnak, ha mikróban pároljuk meg azokat.

A Nutrition and Food Science szaklap szerint nem szerencsés, ha a gépet használjuk főzésre, kivéve, ha a zöldségeket tesszük bele. A titok abban rejlik, hogy a mikrós párolás sokkal rövidebb ideig tart, mint a tűzhelyen fő­zés, így kevesebb értékes anyag vész el.

A szakértők szerint 20 százalékkal több vitamin marad meg a zöldségekben, ha kevés vízzel, a legnagyobb fokozaton, pár perc alatt pároljuk meg azokat. A spenót például a folsavtartalma háromnegyedét elveszíti, ha tűzhelyen készítjük, míg a mikrós megoldásnál szinte elhanyagolható az elvesztett értékes anyag. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek