Aktuális

Nem mindegy, mit tesz a fagyasztóba!

Bors

Létrehozva: 2018.11.03.

Forrás: Thinkstock

A fagyasztó re­mek találmány, ha azonban nem tartjuk be a szabályokat, akkor többet ártunk az élelmiszernek, mint használunk. Vannak ugyanis olyan ételek, amelyeket egyáltalán nem szabadna jégre tenni. 

- Tej és joghurt: a fagyasztott tejtermék kiolvadás után ugyan fogyasztható marad, de nem lesz túl gusztusos, mivel a zsíros és a vizes részek elválnak egymástól, és darabos is lehet.

- Burgonya: a zöldség akkor a legjobb, ha kemény, ezért jobb, ha csak hűvös helyen tároljuk, ugyanis a mélyhűtőben kásás és puha lesz.

- Olajban sült étel: sokan szeretik lefagyasztani a már kész ételeket, az olajban sültekkel azonban vigyázni kell. Ezek ugyanis nem bírják jól a hideget, és elvesztik frissességüket, nagyon puhák lesznek.

- Tojás: ha a héjával együtt tesszük a fagyasztóba, akkor szétrepedhet, ezért inkább törjük fel és tegyük bele egy légmentesen záródó dobozba. Így már kibírja a hideget.

- Tészta és rizs: nem romlik meg, de kiolvadás után nyálkás lesz, és ez egyáltalán nem étvágygerjesztő.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek