Forrás: Thinkstock
A fagyasztó remek találmány, ha azonban nem tartjuk be a szabályokat, akkor többet ártunk az élelmiszernek, mint használunk. Vannak ugyanis olyan ételek, amelyeket egyáltalán nem szabadna jégre tenni.
- Tej és joghurt: a fagyasztott tejtermék kiolvadás után ugyan fogyasztható marad, de nem lesz túl gusztusos, mivel a zsíros és a vizes részek elválnak egymástól, és darabos is lehet.
- Burgonya: a zöldség akkor a legjobb, ha kemény, ezért jobb, ha csak hűvös helyen tároljuk, ugyanis a mélyhűtőben kásás és puha lesz.
- Olajban sült étel: sokan szeretik lefagyasztani a már kész ételeket, az olajban sültekkel azonban vigyázni kell. Ezek ugyanis nem bírják jól a hideget, és elvesztik frissességüket, nagyon puhák lesznek.
- Tojás: ha a héjával együtt tesszük a fagyasztóba, akkor szétrepedhet, ezért inkább törjük fel és tegyük bele egy légmentesen záródó dobozba. Így már kibírja a hideget.
- Tészta és rizs: nem romlik meg, de kiolvadás után nyálkás lesz, és ez egyáltalán nem étvágygerjesztő.