Aktuális

Operatív törzs: A járvány mérséklődik hazánkban

Bors

Létrehozva: 2020.05.14.

785 fő lakik szociális otthonban a fertőzöttek közül

Az UV-sugárzásnak van fertőtlenítő hatása, így a felületeken lévő koronavírusokat elpusztíthatja a napsütés - mondta kérdésre Müller Cecília. 785 fő lakik szociális otthonban a fertőzöttek közül - mondta kérdésre Müller Cecília.

Az összes fertőzött 13 százaléka egészségügyi dolgozó

Az összes fertőzött 13 százaléka egészségügyi dolgozó - mondta kérdésre Müller Cecília. Jelenleg 45 osztályon van jelen a vírus a kórházakban, ezek zárlat alatt vannak.

Müller Cecília: A járvány mérséklődik hazánkban

658-an vannak kórházban, és 49-en lélegeztetőgépen - mondta az országos tisztifőorvos. Valóban egy nyugvó szakaszba érkeztünk - tette hozzá. A járvány mérséklődik hazánkban.

Már 1169 ember gyógyult meg

Müller Cecília arról beszélt, hogy egy nap alatt 39-cel nőtt a fertőzöttek száma. Ez besimul az egyenletes csökkenésbe. 436 ember halt meg a fertőzéssel összefüggésben. Örvendetes, hogy növekszik a gyógyultak száma, így már 1169 ember gyógyult meg.

Az a nyitás, amit vidéken alkalmaztak, az nem eredményezett fertőzési többletet - mondta Müller Cecília.Minden jel arra mutat, hogy csökkenni látszik a fertőzöttek száma. 

Erre kell nagyon figyelni a munkahelyeken

Müller Cecília arról is beszélt, hogy a járvány alatt megnőtt az otthoni dolgozók száma, és ez lehet, több esetben a jövőben is így marad. Szólt arról is, hogy azokon a munkahelyeken, ahol sokan dolgoznak egy térben, ott nagyon figyelni kell a személyes higiéniára. Naponta többször kell kezet mosni, és a környezetet is tisztán kell tartani. A takarítást végző személyeket is ki kell képezni - tette hozzá. 

Nagyon alaposan kell fertőtleníteni

Müller Cecília arról is beszélt, hogy nagyon alaposan kell fertőtleníteni a munkahelyeken, illetve arról is beszélt, hogy a munkahelyi étkezdékben is fokozottan be kell tartani a szabályokat.

Így kell jól használni a légkondiciónálókat

A természetes szellőztetést előnyben kell részesíteni a nagy irodákban. Mesterséges szellőztetés estén a teljes műszaki ellenőrzést és tisztítást el kell végezni - mondta Müller Cecília. Azok a jó műszaki megoldások, ahol el van választva egymástól a használt és a tiszta levegő áramoltatása.

Maradandó krosodást is okozhat a koronavírus

Az Origo kérdésére azt mondta Müller Cecília, hogy egyre több ismeret van a koronavírusról, és a jövőben egyre több ismeret lesz. Egy véralvadási zavar is keletkezhet a fertőzés esetén - tette hozzá. A több szervi elégedetlenség oka, hogy a kis vérrőgök elsodródnak bármelyik szervhez és károsodást tudnak okozni. Ennek maradandó károsodás is lehet az eredménye, így csökkenhet a tüdőkapacitás.

A kijárási korlátozással kapcsolatban 335 fő ellen indult rendőri intézkedés

A vírusradar alkalmazás a kontaktkutatást segíti - mondta Kiss Róbert. Csütörtökig 528 fő vállalta a hatósági házi karantént elektronikus ellenőrzését. A kijárási korlátozással kapcsolatban 335 fő ellen indult rendőri intézkedés.

29 kórházba, és az OMSZ-hez érkeznek újabb védőeszközök

29 kórházba, és az OMSZ-hez érkeznek újabb védőeszközök csütörtökön - mondta Kiss Róbert. Két olyan applikáció készült, ami segíti a járvány elleni védekezést - mondta a rendőr alezredes.

* * *

A koronavírussal kapcsolatos legfrissebb híreket ide kattintva találja!

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek