Aktuális

Operatív törzs: A nagy betegforgalom miatt már sok más kórház is ellát gyanús eseteket

Bors

Létrehozva: 2020.03.26.

261 regisztrált fertőzött van ma az országban, haláleset nem történt az elmúlt 24 órában – mondta a tisztifőorvos a sajtótéjékoztatón.

A nagy betegforgalom miatt már sok más kórház is ellát gyanús eseteket. Aki tüneteket vesz észre magán, az hívja fel a háziorvosát és maradjon otthon. Az orvosa fogja eldönteni, hogy valóban gyanús-e az esete - emelte ki Müller Cecília. Fontos: a beteg ne menjen sehová, maradjon otthon – hangoztt el a tájékoztatón.

Mindenkinek tudnia kell, hogy a maszk nem fogja megállítani a járványt, ezért nem is fontos azt az utcán viselni. Az egészségügyi dolgozók esetében a legfontosabb a maszk viselése. De egy beteg ember viseljen maszkot, ami a legegyszerűbb maszk is lehet. A beteget ápolók is viseljenek arcmaszkot a fertőzés elkerülése miatt.

A maszk használata után az kívülről fogjuk meg és dobjuk ki a szemetesbe – emelte ki a tisztifőorvos. 

A tisztifőorvos elmondása szerint a valós betegszámról csak becslések vannak. De az nyilvánvaló, hogy jóval több esetről lehet szó, mint amit a regisztrált betegszám mutat.

Lakatos Tibor kiemelte: Több mint 4700 házi karantént rendeltek már el és több mint 200-an sértették meg az ez irányú szabályokat. Ezek esetében több feljelentés is történt már. Egy kérdésre felelve Lakatos Tibor elmondta: A honvédség azért vonult ki több üzemhez is, hogy folymatosan el lehessen látni a lakosságot. Ebben a szektorban ne történjen semmilyen fennakadás.

* * *

A koronavírussal kapcsolatos legfrissebb híreket ide kattintva találja!

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek