1. főétel
Hozzávalók (4 adag):
75 dkg krumpli
25 dkg füstölt kolbász
1 nagy fej vöröshagyma
2 db közepes paradicsom
1 db nagy zöldpaprika
2 gerezd fokhagyma
1 ek fűszerpaprika
1 kk őrölt köménymag
1 kk fekete bors (őrölt)
1 tk só
4 evőkanál étolaj
1 l víz
Elkészítés (40 perc): az apróra vágott hagymát dinszteljük meg az olajon, szórjuk bele a fűszereket, és kevergetve pirítsuk, míg illatozni kezd. Adjuk hozzá a feldarabolt paprikát és paradicsomot, öntsünk rá 2 dl vizet, és lefedve főzzük szét benne a paradicsomot és a paprikát. Keverjük hozzá a kockára vágott krumplit, öntsük alá a maradék vizet, sózzuk meg és kezdjük el főzni. Húsz perc múlva adjuk hozzá a karikára vágott kolbászt, és ezzel főzzük még 10 percig. TIPP: kínálhatjuk tejföllel vagy ecetes savanyúsággal, de mindenképpen adjunk hozzá ropogós, friss fehér kenyeret.
2. főétel
Hozzávalók (4 adag):
60 dkg borjúkaraj
A páchoz:
1 ek só
1 tk rózsa- és feketebors-keverék durvára törve
1 tk rozmaring
3 gerezd zúzott fokhagyma
A sütéshez:
5 dkg vaj
1 citrom leve
Elkészítés (2 óra): a csont nélküli karajt lehártyázzuk. A pác hozzávalóit összekeverjük, és bedörzsöljük vele a húst, majd legalább egy óráig állni hagyjuk a hűtőben. Egy száraz serpenyőben a hús minden oldalát körbesütjük, majd egy tepsibe tesszük, és meglocsoljuk a citromos olvasztott vajjal. Ezután 160 fokos sütőben kb. 30 perc alatt készül el – akkor jó, ha a hús közepe halvány rózsaszínű.
3. főétel
Hozzávalók (4 adag):
50 dkg borjúmirigy
5 dkg vaj
5-6 darab friss zsályalevél
1 dl száraz fehérbor
1 citrom
1 tk friss kakukkfűlevél
1 gerezd fokhagyma
4 db koktélparadicsom
1 tk só
1 kk bors
Elkészítés (40 perc): a borjúmirigyet lehártyázzuk. Elkezdjük pirítani a vajon, hozzáadva a zúzott fokhagymát és a meghámozott, kissé összetört paradicsomot. Aláöntjük a bort, és kevergetve elforraljuk, hogy az alkoholtartalma elpárologjon. Megsózzuk, rászórjuk a fűszereket, meglocsoljuk a citromlével, és aranysárgára pirítjuk. A zsályát apróra vágjuk, és a végén keverjük hozzá.
Köret
Elkészítés (30 perc): A krumplit megfőzzük, összetörjük, megsózzuk ízlés szerint, és vajjal simára keverjük.
A menüvel kapcsolatos interjú Pohner Ádámmal ide kattintva olvasható.