Aktuális

Százak búcsúztatták a hármas ikrek édesanyját

G. J.

Létrehozva: 2018.01.04.

Több százan kísérték utolsó útjára a hajdúszoboszlói hármas ikrek tragikus körülmények között elhunyt édesanyját, Nikolettet. Rengetegen ismeretlenül is részvétüket nyilvánították.

Legalább két­százan érkeztek a hajdúszoboszlói temetőbe, hogy egy koszorúval vagy egy szál virággal róják le kegyeletüket Fábián-Hüse Nikolett előtt. A harminckét éves anyuka három ikerbabának adott éle­tet karácsony előtt. Mira, Léna és Milán császárral születtek. Az anyánál egy ritka komplikáció, úgynevezett HELPP szindróma lépett fel, és Nikolett életét már nem tudták megmenteni.

A családtagok és a barátok mellett sokan a városból ismeretlenül is eljöttek részvétet nyilvánítani a szerelmét gyászoló Fábián Tamásnak. Az apa megtörten állt a sír előtt, szótlanul figyelte, ahogy a koszorúk serege lassan elborítja az emlékhelyet. Szülei és családja tartották benne a lelket ezekben a nehéz percekben.

– Nem ismertük a fiatalasszonyt, de mélységesen együttérzünk a családdal és főképpen az öz­vegy édesapával és a három pici babával. Szörnyűség, ami történt, minden segítséget és jó szót megérdemelnek. Nem tu­dom, hogy lehet feldolgozni egy ilyen tragédiát – mondta a te­metés után az egyik helybéli asszony.

Fábián Tamás korábban a Borsnak azt mondta, szerinte emberi mulasztás történt, de amíg a vizsgálat nem zárul le, nem akar senkit vádolni, sok kérdés vár tisztázásra. A hármas ikrekért az egész ország összefogott, a Tündérkör Alapítvány 45 millió forintot gyűjtött nekik, a helyi polgármesteri hivatal pedig a temetés költségeit állta.

Úgy tudjuk, a kisbabák napról napra jobban vannak, erősödnek. Az apa pedig azt mondja, szeretne már saját magára is odafigyelni és meggyászolni nyugalomban a feleségét. A korábban kamionsofőrként dolgozó Tamás nem tér vissza a szakmájába, a gyermekek nevelésére koncentrál. Ebben a szülei és Nikolett szülei is segítenek neki.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek