Forrás: Shutterstock
A mediterrán országokban a gyümölcsöket régóta használják szépségápolásra. A kivi gazdag A-, B- és C-vitaminban, ásványi sókban, magnéziumban, csersavban és enzimekben. Napi egy kivi elfogyasztása fedezi szervezetünk C-vitamin-szükségletét. A C-vitamin az egészségmegőrzés mellett az öregedő- és vízhiányos bőr tüneteit is enyhíti. Ez a vízben oldódó vitamin szerepet játszik bőrünk sejtlégzésében is. Antioxidáns- és méregtelenítő hatása elősegíti a kollagénképződést, ezzel erősíti a hajszálereket és frissíti bőrünket.
Ezt a kitűnő C-vitamin-forrást azonban nemcsak evésre használhatjuk, külsőleg is hatásos. Energetizáló maszk: egy pépesített kivit keverjünk össze egy kanál mézzel, és vigyük fel arcunkra. 15 perc elteltével mossuk le. Trópusi hámlasztó- és frissítő maszkot készíthetünk úgy is, ha a pépesített kivihez egy kis joghurtot és kókuszolajat (vagy mandulaolajat) keverünk. Vigyük fel az arcunkra, és hagyjuk megszáradni, majd öblítsük le hideg vízzel. Életre keltik a fakó bőrt.