Aktuális

World Hot Sauce Awards: Magyar csiliszósz lett a legjobb

Bors

Létrehozva: 2019.02.26.

Forrás: iStock

A világ legjobb csiliszószának választották a nagymarosi és a miskolci csilisek pikáns mangós ízű finomságát. A GaBko paprikákkal már komoly hírnevet szerző Nagy Gábor és a Zip’s brewhouse konyhájának közös különlegessége lett az Ale mango habanero. A szósz a világ első számú csiliversenyén, a World Hot Sauce Awardson rögtön kétszeres első helyezést kapott, szósz és gyümölcs kategóriában is.

– Egy csiliszósz, ami nem a csípősségről szól. Ilyen a győztes termék, ami az ételeket nem viszi el semmilyen irányba, hanem inkább egy plusz, semmihez nem hasonlítható ízt ad a fogásoknak – mondta a Borsnak a termék megálmodója, Nagy Gábor, aki a sör fanyarságában és a mangó édességében találta meg a tökéletes kombinációt, ezzel pedig a zsűrit is lenyűgözte. Az ítészek rengeteg szempontot vettek figyelembe, így az íz és az állag mellett pontozták például a felhasználhatóságot is.

Gábor szerint az Ale mango habanero remekül passzol húsokhoz, hamburgerekhez vagy jó mártogatós, mivel egy újszerű, ízletes kísérője az ételeknek, ami egyszerre édes, savanyú, illetve csípős.

A chiliszakértő szerint a magyarok nemcsak szeretik a pikáns ízeket, de nyitottak a különlegességek felé. Ezt mutatja, hogy egyre többen nem csak az éttermekben, hanem otthon is használják a szokásosnak nem nevezhető szószokat.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek