Celeb

Szobrot kaphat Barcikán Bud Spencer

Bors

Létrehozva: 2016.07.09.

<p>Nem mindennapi ak­cióra készülnek a magyar Bud Spencer-rajongók: szobrot emelnének az ország kedvenc pofon­osztójának, a nemrég 86 évesen elhunyt Carlo Pedersolinak. </p>

A kezdeményezés egy fiatal szobrászlány, Tasnádi Szandi ötlete, aki maga is nagy tisztelője a színésznek, így amikor a rajongók Facebook-csoportjában felvetődött az igény egy köztéri alkotásra, Szandi rögtön reagált:

– Mint szobrász egyből arra gondoltam, hogy a munkámmal most meg tudom hálálni Bud Spencernek a sok felhőtlen percet, boldog pillanatot, rengeteg kedves emléket. Így felajánlottam a társaságnak, hogy ingyen készítem el a szobrot. A csapatnak mindössze az anyagárat, a szállítási és felállítási költségeket kellene összegyűjtenie – nyilatkozta a Díványnak a fiatal művész.

Ötlete rövid időn belül hatalmas lelkesedést váltott ki a rajongók körében, többen anyagi segítséget is nyújtanának. Szandinak már pontos elképzelései is vannak az egész alakos bronz műre:

– Egy karakterszobrot szeretnék készíteni, ami kifejezi Bud Spencer életörömét és színészi játékát – mondta a szobrász.

A köztéri alkotás helyszínéül már be is jelentkezett Kazincbarcika. Kerestük Szitka Péter polgármestert, hogy megkérdezzük, miért szívügye, hogy városába kerüljön a Bud Spencer-szobor, de ezidáig nem értük el. 

Budai graffitit tettek ki 

Magyar graffitivel tiszteleg nagypapája emléke előtt Alessandro és ifjabb Carlo Pedersoli, Bud két unokája. A fiúk ugyanis a TakerOne művésznevű alkotó fővárosi művéről készült fotót állították be borítóképnek a Facebookon. A graffiti egy filatorigáti falon született meg a színész halálának másnapján.

Fanatikusok Velencén

Csütörtökön kezdődött az idei Bud Spencer–Terence Hill Fesztivál Velencén. A programot tizedik alkalommal rendezik meg, a helyszínen még lehet jegyet és bérletet kapni a négynapos bulira.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek