Celeb

Fördős Zé: Nem nőttünk fel Laci bácsihoz

N. G.

Létrehozva: 2017.01.20.

Kinek van igaza? Aki büntetné Benke Laci bácsit a receptjei miatt, vagy a szakácsnak, aki  elérhető árú ételt fôz? A téma a bloggert, Fördős Zét is megmozgatta.

Az internetezők egyik tábora levágná Benke Laci bácsi kezét, akinek konyhaművészetéről poénos videók, cikkek születtek. A másik tábor azonban épp hagyományos receptjei miatt kedveli őt. Legutóbb a Borsnak ezek kapcsán azt mondta a mesterszakács, szerinte aki ezeket a kritikákat írja, nem sokat tudna alakítani a konyhában. Megkerestük a népszerű gasztrobloggert, Fördős Zét is, hogy kommentálja az esetet.

– Az alapkoncepcióval nincs gondom – kezdte Zé.

– Nemcsak új trendek vannak, hanem régi hagyományok is, amik nem számítanak korszerűnek, de szeretjük őket. Emiatt nem irtom tűzzel-vassal a liszttel besűrített főzelékeket, a rántást, sőt ezt a magyar gasztronómia részének tekintem. Laci bácsinak ez a fajta irányvonala nekem szimpi lenne akkor, ha jó ízléssel csinálná. Itt az a probléma, hogy extrém alapanyag-kombinációkat használ, gondoljunk csak a most híressé vált gépsonkába tekert banánra. Illetve a másik baj, a profi szakácsokra nem jel­lemző alapanyag-felhasználás. A kettő kombinációja miatt a végeredmény hajmeresztő és mulatságos – mondta a gasztroblogger.

– Elhiszem, hogy díjakat nyert, de abban biztos vagyok, hogy nem a gépsonkába tekert banánnal szerezte. Arra kérem Laci bácsit, hogy vegye elő azokat a receptjeit, amelyekkel a versenyeken nyert – tette hozzá Zé, aki azt is megindokolta, miért nagyobb felelősség szakácsnak lenni, mint gasztrobloggernek.

– Egy gasztrobloggernek nem kell feltétlenül jól főznie. Ez egy szabad műfaj, bárki elkezdheti. Viszont az, aki szakácsnak nevezi magát, vagy mesterszakácsnak, az vállalja a szakmával járó kötelezettséget is, és tartania kell a színvonalat. Ha mond­juk A Konyhafőnök című műsort ve­szem, akkor Laci bácsi videóiban bizony na­gyon sok olyan étel látható, amivel az első körben kipottyanna. De nem szeretném bántani őt – hangsúlyozta Zé, majd mosolyogva hozzátette:

– Lehet, hogy egyszerűen még nem nőttünk fel Laci bácsihoz, és azért röhög rajta az ország, mert nem érti. Aztán eltelik egy pár év, és rájövünk, hogy neki volt igaza… de azért remélem, hogy nem ez lesz!          

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek