Celeb

Fluor: Petőfi ma rapper lenne

Nagy Daniella

Létrehozva: 2017.02.25.

Lánglelkű, modern hazafiak csiholják újra a forradalmi tüzet az Erkel Színházban – öt perc alatt elkeltek a jegyek a dupla Red Bull Pilvakerre.

Biztos vagyok benne, hogy ha Petőfi most élne, akkor vagy slam poetryvel vagy rappel foglalkozna – magyarázta Fluor Tomi az 1848-as forradalmat idéző Red Bull Pilvaker egyik résztvevője.

2012 márciusában egy formabontó versennyel indult a Pilvaker története, a versenyző fellépők a saját stílusukban értelmezték újra és adták elő a forradalom és szabadságharc során született költeményeket. Két évvel később már az Erkel Színházban, 1848 néző előtt zajlott le az ünnepi rendezvény, amely azóta évről évre neves színészekkel és rapperekkel képviseli a forradalmian új műfajt.

– Az emberektől alapvetően nem áll távol a hazafiság érzése, az, hogy szeressék a hazájukat, csak kevés olyan platformot találnak, ahol ezt negatív felhangok nélkül megtehetik, ahol ez tényleg olyan ünnep lehet, ahol nem az aktuálpolitikáról szól a történet. Mi úgy ünnepeljük meg a magyarságunkat, hogy egy mostani zenei műfajba bújtatjuk, és ettől – csúnya szóval – trendi lesz – fejtette ki Fluor, aki örömmel látja, hogy a fiatal generáció büszkén viseli a kokárdát.    
 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek