Celeb

Szakértő: Kóros elmének kell lennie a Pásztor Annát fenyegető megszállottnak

K.Sz.

Létrehozva: 2018.08.06.

Egy éve fenyegette halállal az énekesnőt rajongója, aki péntek este fegyverrel lendült támadásba. Elfogták, a jogi szakember szerint akár öt évet is kaphat.

Késsel a cipőjében kapták el a Budapest Parkban azt a férfit, aki Pásztor Anna életére tört. Az énekesnő maga jelentette be Facebook-oldalán, hogy egy rajongója egy éve üldözi szerelmével, majd halálos fenyegetéseivel őt. A támadó feltehetően beváltotta volna fenyegetését a pénteki koncerten, ha nem kapják el. A drámai eseményeknél jelen volt lapunk munkatársa is, aki azt gyanítja, a hatóságok várták a férfi, sőt úgy tűnt, egyenesen csapdát állítottak neki. Erre utal az is, hogy míg ő maga korábbi, Budapest Park-beli látogatásaikor ellenőrzés nélkül be­ju­tott, péntek este még fémdetektorral is átvizsgálták az őrök.

– A furcsa az volt így utólag, hogy a Budapest Park bejáratánál nagyon komoly ellenőrzés volt, feltételezem, a korábbi fenyegetések miatt már várták a férfit – véli kollégánk. – A hölgyek táskáját tüzetesen átnézték, a férfia­kat megmotozták, még fémdetektorral is átnéztek minket. Bent látszólag minden nyugodt volt, egyenruhás rendőrök nem voltak, a szervezők igyekeztek a lehető legdiszkrétebben kezelni az esetet. Hihetetlen lelkierőről és fegyelemről tett tanúbizonyságot Anna, és persze a zenésztársak is, hogy ilyen körülmények között végigcsináltak egy ilyen sikeres koncertet – mesélte munkatársunk, aki a produkció alatt mintegy 15 méterre volt a színpadtól.

– Ha odáig eljutott a támadó, akkor nagyon ügyesen, észrevétlenül kapták el. De könnyen lehet, hogy már a kapuban elcsípték a szétosztott fotója alapján – tette hozzá munkatársunk, akiben csak később, a tények ismeretében álltak össze a gyanús jelek kerek egésszé. Belegondolni is borzasztó mi lett volna az előkészületek nélkül, ugyanis a zaklatónak a szigorú ellenőrzések ellenére is sikerült egy éles kést becsempésznie a területre, sőt maga jelentette be Annának, hogy nemcsak őt, de a szeretteit is meg akarja gyilkolni.

– Körülbelül egy éven keresztül írogatott nekem, hogy mennyire szeret és hogy a szerelmét így fogja beteljesíteni... – mondta Anna a közösségi oldalán megjelent videóban.

– Letiltottam, megszüntettem a társalgást, majd még négy profilról jelentkezett, majd a múlt hétvégén elmondta, hogy eljön a Balatonra, ahol beteljesíti a jóslatát...Én nagyon szívesen vagyok jó kislány, világmegmentő, de amikor a családomat és a zenekaromat fenyegetik meg – konkrétan, hogy egyenként fogja őket megölni –, akkor én nem szeretnék kislány lenni és nem vagyok áldozattípus… – tette hozzá az énekesnő.

Közzétette: Pásztor Anna – 2018. augusztus 4., szombat

Úgy tudjuk, Pásztor Anna a koncert után megtette a feljelentést, a BRFK sajtóosztálya pedig megerősítette az eljárás tényét.

Követői kiállnak érte

Megszámlálhatatlan üzenet érkezett eddig Pásztor Anna videójához. – Én azt mondom... a kert nagy, ásó-klórmész van... rendőrt nem hívunk– Ha tudja a címét is ennek a féregnek, akkor nyilvánossá kell tenni, biztos sokan lennének, akik megnevelnék. – Anna, hogyan segíthetnénk? – üzenték a rajongók.

– A férfi jelenleg őrizetben van, a rendőrök az illetékes ügyészég felé előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására – tudtuk meg a rendőrségtől. Hogy mi lesz az eljárás kimenetele és a férfi sorsa, még kérdés, de dr. Kamarás Péter ügyvéd szerint hosszú időre rács mögé kerülhet.

– Folyamatos zaklatásról van szó, ami egy élet elleni bűncselekmény előkészületében csúcsosodott ki. A 72 órás őrizetbe vétel után, ha elfogadja az ügyészség a rendőrség indítványát, akkor 30 napra előzetes letartóztatásba helyezhetik. Az emberölési kísérlet öt évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható – mondta az ügyvéd. Természetesen megkerestük Pásztor Annát is, hogy megtudjuk, hogyan érzi magát, de az énekesnő egyelőre nem szeretett volna nyilatkozni.

Védik a parkot

Kólya Dániel, a Budapest Park ügyvezető igazgatója különös figyelmet fordított a biztonságra és ez a jövőben is így lesz. – A fenyegető egy kisméretű kést a cipőjébe rejtve hozott a Budapest Park területére. Az esetet a biztonsági szolgálattal együttműködve kivizsgáljuk, és igyekszünk mindent megtenni annak érdekében, hogy a közönségünk még biztonságosabban szórakozhasson.

Makai Gábor klinikai szakpszichológus szerint a zaklatónak kóros elmének kell lennie, hogy eljusson idáig.

– A beteg rajongó nem tudja fékezni az indulatait. Beindul a pusztító ösztön, az epekedés növeli benne a feszültséget, ezért jut el arra pontra, hogy megölje, akit szeret – tette hozzá a szakember. A TV2 Tények információi szerint a férfi nem tagadta, hogy már jó ideje zaklatta az énekesnőt, bár azt nem ismerte be, hogy meg akarta ölni őt.  

Kapcsolódó jegyzetünket itt olvashatja

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek