Celeb

28 évet kapott emberölésért a rapmogul, aki nem csak beszélt a gengszer életről

Bors

Létrehozva: 2018.10.05.

Forrás: YouTube

Rideg tekintettel nézett bíráira a volt rapmogul Marion 'Suge' Knight, amikor csütörtökön 28 év börtönbüntetésre ítélték emberölés miatt. Az 53 éves férfi - akinek a keze jelentősen benne volt abban, hogy a kilencvenes években a gengszerrap hódító útjára indult, többek közt olyan tehetségek futtatásával, mint 2Pac vagy épp Snoop Dogg - szenvtelenül vette tudomásul, hogy rácsok mögött kell eltöltenie a következő évtizedeket.

Knight még 2015-ben - épp a korszak raplegendáinak emléket állító Straight Outta Compton film forgatási helyszínén - hajtott át kocsijával Cle Sloanon és Terry Carteren. Előbbi súlyos sérüléseket szenvedett, utóbbi azonban nem élte túl a szándékos gázolást.

A rapmogult egy hónnappal ezelőtt mondta ki bűnösnek a Los Angeles-i bíróság, így várható volt, hogy a csütörtöki ítélethirdetésen senkit sem ért meglepetésként, hogy mennyit is kell pontosan leülnie - pláne, hogy massziv visszaeső. Először még 1987-ben tartóztatták le, ám akkor megúszta felfüggesztettel, 1997-ben viszont már börtönbe kellett vonulnia. Eredetileg kilenc évet kellett volna leülnie, de végül korábban, már 2001-ben szabadulhatott - csak hogy 2003-ban visszakerülhessen egy egész más ügy miatt. De tartóztatták le 2008-ban, 2012-ben és 2014-ben is.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek