Celeb

Halász Judit: Andrással tökéletes az összhang

G. Sz.

Létrehozva: 2019.04.01.

Közel ötven év után ismét együtt szerepel a filmvásznon a Szerelmesfilm legendás párosa, Halász Judit és Bálint András. Mint mondják, újabb ötven évet nem tudtak várni.

Lengyel Balázs új, Hármasban című rövidfilmjében ismét összehozta az 1970-ben készült Szerelmesfilm két fő­­szereplőjét, Halász Juditot és Bálint Andrást. A mindössze ti­zenkét perces alkotásban a Ha­lász által megformált feleség, Veronika egy prostituálttal lepi meg betegeskedő férjét születésnapjára, ám a tervezett édes hármas nem úgy sül el, ahogy Veronika elképzelte.

– Szabó István Lila ákác című filmje óta, vagyis 1972 óta szinte nem is találkoztunk, és mindketten szerettünk volna újra együtt játszani. Ez a rövidfilm egy jó alkalom volt a színészi találkozásra, és az összhang ugyanúgy megvolt köztünk ak­kor is és most is – meséli a Borsnak a két év­vel ezelőtti for­gatásról a Kossuth- és Já­szai Mari-díjas színésznő.

– A közös munka már csak a film témája miatt is nagyon mulatságos és jópofa volt számunkra, és újabb ötven évet már nem várhatunk arra, hogy ismét együtt dolgozhassunk Andrással.

Lengyel Balázs rendező filmjével egy idős házaspár szerelmét szerette volna egy szokatlan nézőpontból megmutatni, így nagyon fontos volt, hogy a megfelelő színészpárost megtalálja a feladatra.

– Mindketten azt válaszolták, hogy ha a másik igent mond, akkor elvállalják a szerepet. Rá­juk is igaz, hogy ha egy rendező minél elismertebb és tapasztaltabb, sztárkaliberű színésszel dol­gozik, annál meglepőbb, hogy mennyire együttműködőek és nyitottak arra, hogy közösen létrehozzunk valamit. Könnyű volt velük dolgozni, nagyon jó meglátásaik voltak, és az én kéréseimet is nagy lelkesedéssel teljesítették – mondja lapunknak a rendező.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek