Celeb

Jó ötletnek találta meglopni a királyi családot, most börtönben ül

Bors

Létrehozva: 2021.01.06.

A királyi család egyik alkalmazottjának elég idióta ötlete támadt. Úgy szeretett volna egy kis extra bevételre szert tenni, hogy ellop pár fényképet a Buckingham palotából, majd eladja őket az eBay-en. Úgy néz ki, nem vette számításba azt az eshetőséget, hogy lebukik.

Forrás: Getty Images

A Buckingham palota volt catering asszisztense, Adamo Canto többek között Harry hercegről, Vilmosról és Katalinról készült fotókat tett zsebre, de az ellopott képek között van egy Donald Trump amerikai elnököt ábrázoló felvétel is. Az eltulajdonított tárgyak értéke 10 és 100 ezer font (4 és 40 millió forint) közé tehető.

Ehhez képest Canto – a hivatalos megfogalmazás szerint – "jelentősen áron alul" próbált megszabadulni a lopott áruktól: összesen kicsivel több, mint 7700 fontot (átszámítva 3 millió forintot) keresett vele.

A tolvaj egyébként a koronavírus-járványt használta ki, és a palota kevésbé frekventált területeiről lopkodta össze közel egy év alatt a tárgyakat.

Ez is érdekelheti!

Rájuk sem lehet ismerni! Előkerült Tolvai Reni és Kállay-Saunders András első szerelmes fotója

Ungár Anikó: Már alig várom, hogy beadják az oltást

Csont és bőr: döbbenetes fotót mutatott magáról Cinthya Dictator

A fényképeken kívül Canto Tony Johnsone-Burt kitüntetését is elemelte, amit a királynő adott neki még 2010-ben. A volt alkalmazott a The People információi szerint összesen 77 tárgyat tulajdonított el. Lopott a többi alkalmazott szekrényéből és András herceg raktárából is. Az enyves kezű asszisztenst végül 8 hónap börtönre ítélték, emellett nem valószínű, hogy sok helyen szeretnék ezután hasonló munkakörben alkalmazni – ami alighanem nagyobb büntetés számára, mint a pár hónapos szabadságvesztés. 

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez
Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek