Celeb

Bay Éva: Szeretném azt az idomárt látni, amelyik jutalomfalattal idomít egy tigrist!

Bors

Létrehozva: 2021.02.09.

A műsorvezetőnő az elsők között tölti ki az állatvédelmi konzultációról szóló kérdőívet. 

Forrás: TV2

Bay Éva amióta csak az eszét tudja, közeli kapcsolatban van az állatokkal. Mindig volt kutyájuk a kertben, nem volt olyan kóbor cica, amelyiket ne etette volna finom falatokkal.

teljes értékű családtagok

Most is három kutyával osztják meg a férjével az otthonukat, az állatok teljesértékű családtagok számukra, így nem kérdés, hogy az elsők között lesznek, akik kitöltik azt az állatvédelemről szóló kérdőívet, melyet a kormány és az Agrárminisztérium (AM) indít.

Maximálisan egyetértek azzal, hogy szabályozni kell az állattartás feltételeit, hogy az állatkínzók komoly büntetést kapjanak, és hogy a cirkuszokban ne legyenek vadállatok – mondja a Bors megkeresésére, Bay Éva műsorvezető.

a láncon tartás sem fér bele

– Nekem az sem fér bele, hogy itt Szentendrén sokan, láncon tartják a kutyát a kertben. Én azt sem tudom elviselni...lehet, hogy hülye vagyok, de nálam a kutya, a cica családtag, nem háziállat.

A műsorvezető azt mondja, álságos megközelítés az, hogy a cirkuszi vadállatoknak jó az, ahogy élnek.

Csak fenyítéssel lehet megregulázni a vadállatokat... ha nincs igazam, akkor szeretném azt az idomárt látni, amelyik jutalomfalattal idomít egy tigrist vagy elefántot. Ez egyszerűen képtelenség.– mondja Bay Éva.

A cirkuszt érdemeit elismeri, de nem a mostani formájában

– A cirkuszt, mint műfajt elismerem, aranyosak tudnak lenni a két lábon ugráló uszkárok, hiszen azok tényleg jutalomfalatért produkálják magukat, de vadállatoknak semmi keresnivalója ketrecekben és fülledt sátrakban. Mindenképpen aláírom a kérdőívet, remélem ezzel is számos ártatlan életet mentünk majd meg. Mindenkit arra bíztatok, hogy ők is töltsék ki!

A kérdőívet ide kattintva lehet kitölteni: 

https://allatvedelem.kormany.hu 

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez
Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek