Örökség

Kiderült, kié lesz Elvis Presley birtoka

Piréz

Létrehozva: 2023.01.17.

Lánya halála után eldőlt, mi lesz Gracelanddel.

Graceland neve valószínűleg mindenki számára ismerősen cseng. Ez a memphisi villa volt Elvis Presley egykori lakhelye, itt halt meg 1977-ben, és ide is temették. 

Fotó: Graceland Museum

A kastély és a hozzá tartozó birtok értékét mintegy 500 millió dollárra becsülik. Az énekes lánya az ingatlant a 25. születésnapján kapta meg a vagyonkezelőtől, ahol addig letétben volt. Lisa Marie Presley markát emellett 100 millió dollár ütötte, ám a hozzá nem értő gazdálkodás és a félresikerült befektetések miatt a pénz majdnem teljes egészében odalett. Hogy ez ne történhessen meg a birtokkal, Lisa Marie és most 77 éves édesanyja, Priscilla fél évszázaddal ezelőtt úgy döntött, hogy megnyitja a kastély kapuit a látogatók előtt. Az épületet nem csupán bejárni lehet, hanem még vendégéjszakákat is kínál az érdeklődőknek. 

Kereken negyven éve üzemel múzeumként, és alig egy évtizeddel azután, hogy megnyitották a nagyközönség számára, felkerült az Egyesült Államok leglátogatottabb történelmi emlékhelyeinek listájára. Mára pedig népszerűségben lekörözte a Fehér Házat is: évente 600 ezren keresik fel, hogy tisztelegjenek a „király” emléke előtt. 

Elvis egyetlen gyermeke azonban a múlt héten 54 éves korában meghalt. A New York Post beszámolója szerint most Lisa Marie három lányára száll a Graceland. Legidősebb lánya, a 33 éves Riley a Danny Keough-fal kötött első házasságából született, a pár másik gyereke, Benjamin 2020-ban öngyilkos lett. A 14 éves ikrek, Harper és Finley pedig második férjétől, Michael Lockwoodaltől vannak. Ők hárman lesznek tehát az örökösök, rajtuk múlik, milyen sorsa lesz a hatalmas értékű ingatlannak. 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek