FESZÜLTSÉG

Fico-merénylet: Megszólalt a Séfek Séfe Szlovákiában élő győztese

Buster

Létrehozva: 2024.05.16.

A felvidéki magyarokat is megrázta a szlovák miniszterelnök elleni merénylet híre. Tatai Robi, a Séfek Séfe első szériájának győztese a saját bőrén is érzi azt a feszültséget, amit a Robert Fico ellen elkövetett támadás idézett elő Szlovákia szerte.

Egész Európát, de talán a világot is megrázta a szlovák miniszerelnök ellen szerda délután elkövetett merénylet híre. Természetesen az ország magyarlakta területein is az az öt lövés a téma, amit egy 71 éves férfi adott le Robert Ficóra Nyitrabányán (Handlová), ahol a kormányfő egy kihelyezett kormányülésen vett részt. A Bors elérte Tatai Robit, aki szlovákiai magyarként diadalmaskodott a TV2 gasztroreality-jének első, 2017-es évadában. A sztárszakács Révkomáromban él családjával, így első kézből számolt be nekünk a merénylet keltette közhangulatról, ami Szlovákia szerte érezhető.

Tatai Robi
Tatai Robi beszámolt a Fico elleni merénylet utáni hangulatról (Fotó: Facebook)

Mindenki sejt valamit az okról...”

Bevallom, alig akartam elhinni, ami történt. Igazság szerint nem volt időm híreket olvasni, mert éppen egy új étterem megnyitásán ügyködöm, így csak munka után értesültem a merényletről, amikor hazaértem. 

Ma pedig az egész város erről a szörnyűségről beszél és természetesen már beindultak a pletykák. 

Mindenki sejt valamit az okról, ami miatt az a férfi rálőtt Ficóra, de én nem bocsátkoznék találgatásokba, hiszen úgyis hamarosan kiderül, mi volt az indíttatás kezdte lapunknak Tatai Robi, aki kitért egy korábbi bombariadó sorozatra, ami hullámként söpört végig 200-nál is több szlovák iskolában.

A merénylet után pánikhangulat tört ki a helyszínen (Fotó: AFP)

Apaként rettenetes belegondolni...”

Különös időket élünk, amit annak ellenére is érzékelek, hogy nálunk nyugalom van és nem is igazán érezzük a minket körülvevő tágabb világban zajló borzalmakat. Gondolok itt például az orosz–ukrán háborúra. Ugyanakkor most eszembe jutott az a nemrégiben történt bombafenyegetés sorozat, ami kétszáznál is több iskolát érintett. Akkor éppen úgy ezzel volt tele minden, mint most a miniszterelnök ellen elkövetett merénylettel. A híradásokban beszámoltak pánikba esett szülőkről, tanárokról és a félelemtől síró gyerekekkel. Háromgyermekes apaként rettenetes belegondolni, hogy egy szülő így látja a gyerekét – tette hozzá a TV2 sztárséfje, aki hozzátette, mielőbbi, teljes felépülést kíván Robert Ficónak.


 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek