Celeb

Amerika fehér házi kedvencei

V. Zs. 

Létrehozva: 2017.07.08.

Habár Donald Trump is tart egy borzszerű képződményt a fején, ő az első az Egyesült Államok elnökei közül, aki mindeddig nem mutatott hajlandóságot arra, hogy háziállata legyen. Íme néhány híres fehér házi kedvenc.

A káromkodó

Andrew Jackson (1767–1845), az USA hetedik elnöke egy Jákó papagájt tartott. Pollyt a feleségének vette ajándékba, de a first lady halála után az elnök kedvence lett, végül túlélte Jacksont is. Az ország első madara részt is vett gazdája temetésén, ahonnan viszont el kellett távolítani, mivel hangosan elkezdte kiabálni azokat a káromkodásokat, amelyeket az elnöktől tanult.

Az interjúalany

Warren G. Harding (1865–1923) többek között egy airedale terriert is tartott. Laddie Boynak külön gondnoka is volt, ráadásul saját széket kapott a kabinetüléseken, amiken rendszeresen részt vett. Az újságok gyakran készítettek vele interjút is. Egy legenda szerint az elnök halála előtt a kutya három napig folyvást vonyított, mintha csak megérezte volna gazdája végét.

A kenőkutya

Richard Nixon (1913–1994) még alelnök volt, amikor az ötvenes években megvádolták kenőpénz elfogadásával. Emiatt beszédet intézett a néphez, amelyben tagadta a dolgot, ám egy valamit nem. Bevallotta, hogy Checkers nevű cocker spánieljét ajándékba kapta egyik texasi csodálójától, s az állatot semmiképp nem szolgáltatja vissza, mert a gyerekei szeretik. Őszintének ható beszéde komoly népszerűséget hozott neki, így nem váltották le posztjáról, sőt később ugye elnökké is választották.

A főnök

A Nixont követő Gerald Ford (1913–2006) tekintélyes állatot tartott a Fehér Házban. A szóbeszéd szerint, ha Ford véget akart vetni egy megbeszélésnek, találkozónak, titokban jelzett a golden retrievernek, aki heves farkcsóválások közepette a vendéghez ment, így juttatva gazdáját lélegzetvételnyi szünethez. Az elnök egyszer a következőket mondta Libertyről: „Ez a kutya valójában átvette a hatalmat a Fehér Házban, ha benyúlok a zsebembe, még ott is kutyakekszet találok”.

A kóbor cica

Socks (Zokni) a most 70 éves Bill Clinton elnökségének idején, 1993 és 2001 közt volt a Fehér Ház lakója. A kóbor macskát Clinton lánya, Chelsea vette magukhoz, amikor apja még arkansasi kormányzóként politizált. A cica nagy kedvencnek számított, olyannyira, hogy akkoriban a Fehér Ház honlapján még rajzos formában is felbukkant. 2009-ben pusztult el daganatos megbetegedés miatt.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek