Celeb

Ellopták Hevesi Kriszta gondolatait

DA

Létrehozva: 2017.03.28.

Ügyvédtől kért segítséget Hevesi Kriszta. A szexuálpszichológus nem hitt a szemének, amikor az interneten egy motivációs tréningeket tartó hölgy oldalán a saját gondolataiba, élettörténeteibe, és előadásába botlott. 

S. Éva sajátjaként tette közzé az anyagot a honlapján, ahol hallgatóságot próbált toborozni magának, amiből nyilván anyagi haszna származik. Kriszta úgy véli, diktafonnal vehette fel az előadást a csaló, mert szó szerint tartalmazza azokat a példákat, amelyeket szóban szokott elmesélni egészségpszichológia témában. 

– Teljesen véletlenül futottam bele az előadásomba az interneten. Egy állandó, közel tízéves anyagomról van szó, amelyet a hallgatóim is ismernek az egyetemről. Sőt, még egy pár évvel ezelőtt kiadott könyvemben is leírtam. Egytől egyig minden egyes szóhasználatom szerepelt benne, még a fáradtságot sem vette a hölgy, hogy átírja! Sőt, sajátjaként adta elő az én személyes történeteimet, és a témához megfogalmazott véleményemet. Elképesztő! – mesélte a Borsnak a történteket Hevesi Kriszta, aki azonnal megkereste a csalót.

– Annyit írtam neki, hogy mi a véleménye a plágiumról? Válaszra sem méltatott, csak ijedtében törölte az oldalt. Hihetetlen, azzal dicsekszik, hogy ő újszerűen gondolkodik, és segít a stresszel szembeni megküzdésben, önmenedzselésben – magyarázta a felháborodott egyetemi adjunktus, akivel még sosem történt ilyen, ezért kért ügyvédi segítséget.

Próbáltuk megkeresni S. Évát is, hogy megkérdezzük miért lopta el a szexuálpszichológus előadását, de nem reagált hívásunkra. 

Milliós kártérítést kérhet

Dr. Kamarás Péter ügyvéd lapunknak magyarázta, már két mondat átvételéhez is fel kell tüntetni a forrást.

– Az előadó hozzájárulása nélkül még felvenni sem lehet egy előadást. Plágiumnak számít, ha bármilyen alkotást sajátként, hivatkozás nélkül használ valaki úgy, hogy bizonyítható, ki a valós szerző. A hölgy szerzői, személyiségi jogot sértett azzal, hogy átvette más szellemi alkotását jogtalanul. A kártérítés összege milliós nagyságrendű lehet, az összeg pedig emelkedne, ha bizonyítható, hogy haszonszerzésből lopott az illető.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek