A válás ellenére épp békülőfélben lévő sztárpár rozéját nálunk is meg lehet megvásárolni. A provence-i nedű különleges, még ha a sztárok nem is saját lábukkal taposták a szőlőt.
Forrás: AFP
Közös borral debütál Magyarországon Angelina Jolie és Brad Pitt. A ma már külön élő, de állítólag békülőben lévő házaspár 2011-ben vásárolta meg az 500 hektáros, franciaországi Miraval birtokot 60 millió dollárért, több mint 17 milliárd forintért. Az első Miraval rozéból összesen 6000 palack került a piacra 2012-ben, és mind elkelt öt órán belül. A Studio by Miraval a provence-i pincészet vadonatúj tétele: a névválasztás pedig a 35 szobás birtokközpontban a korábbi tulajdonos, Jacques Loussier jazz-zongorista által berendezett hangstúdiót idézi meg, ahol többek között Sting, a Cranberries és a Pink Floyd is dolgozott. Lapunk felkereste Vancsik Ivettet, az április 25. és 27. között tartandó, 10. VinCE Budapest Wine Show szakmai koordinátorát, ahol először kóstolhatják meg a hollywoodi hírességek italát.
– A világsztárok közül, legyen szó a szórakoztatóipar nagyjairól vagy akár élvonalbeli sportolókról, egyre többen kötődnek valamilyen formában a borhoz, és nem csupán fogyasztóként. A provence-i Chateau Miraval a mai napig Angelina Jolie és Brad Pitt tulajdona. A hazánkban a 10. VinCE Budapest Wine Show április 27-i mesterkurzusán bemutatásra kerülő vadonatúj, Studio névre keresztelt rozéjukat is nagy érdeklődés övezi. És ha már a hollywoodi hírességeknél tartunk: Francis Ford Coppola Oscar-díjas rendező kaliforniai pincészetének borait már a korábbi VinCE-rendezvényeken megismerhette a nagyközönség, Spanyolországból pedig a futballsztár Iniesta és a Forma–1-es pilóta, Fernando Alonso is képviseltette magát pincészete boraival – mesélte Ivett, aki elárulta, hogy bizony a világsztárok nem állnak be szüretelni.
– A hírességek elsősorban ismertségüket, személyes „márkájukat” (és persze a pénzüket) adják a borokhoz, pezsgőkhöz, ugyanakkor jellemzően nem pusztán üzleti vállalkozásként tekintenek erre a befektetésre, hanem valódi elkötelezettséggel, szenvedéllyel támogatják a piacra kerülő termékek sikerét, elismertségét. Jól tudják, hogy a szőlőművelés és a borkészítés komoly mesterségbeli tudást igényel, éppen ezért a legjobb borászokkal dolgoznak együtt.