<p>A fitneszguru azt állítja, hogy a felére csökkentette a krumpli szénhidráttartalmát, ezzel hirdeti legújabb porított krumplipüréjét. A szakember szerint ez az állítás annyiban igaz, hogy félbevágja a burgonyát.</p>
Forrás: Vadnai Szabolcs
Schobert Norbi legújabb terméke igazi csemege lehet a fogyókúrázóknak, hiszen végre krumplit is ehetnének, ami egyébként tiltólistás azoknak, akik súlyt szeretnének veszíteni. A burgonyának ugyanis igen magas a szénhidráttartalma, és mint ilyen, hizlaló étel. A fitneszguru viszont azt szerette volna, ha a diétázóknak nem kell megvonniuk maguktól a finom falatokat, ezért „kifejlesztette” a diétás krumplit.
„Eljött a nagy nap, mert Norbi megfelezte a krumpliban a szénhidrátot, és ez nem vicc! – mondja Norbi a Facebook-oldalára feltöltött videóban: – Itt van az ötven százalékkal csökkentett szénhidráttartalmú burgonyapürépor, ami csak természetes alapanyagokból készült, élelmirost-forrás, és ami nagyon fontos, hogy míg 12 gramm a hagyományos pürében és krokettben a felszívódó gyors szénhidrát, ebben csak hat, és nem gyorsan felszívódó. Javaslom kroketthez, tócsnihoz, lepcsánkához az ünnepekre. Vagy akár nyugodtan vacsorára is, amikor arra gondolsz, hogy hm, ma sem edzettem, de ez legalább update!”
Az élelmiszer-biztonsági szakember szerint azonban ez csak humbug.
– Elképzelésem sincs, hogy lehet csökkenteni a krumpli szénhidráttartalmát, hiszen tiszta szénhidrát ez az élelmiszer, a keményítőtartalmát nem lehet csökkenteni – mondja Dömölki Lívia, az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület élelmiszervegyésze. – Azt sejtem, hogy Norbi félbevágott egy krumplit, és ezzel kész is volt a szénhidrátfelezés. A krumpli mellé kevert egyéb összetevőket, és máris felére csökkent a szénhidráttartalom. Meglehetősen aggályos ezt a terméket úgy reklámozni, ahogy Norbi teszi – fűzte hozzá a szakember.
Farkas Nóra, az Update táplálkozástudományi szakértője a nap folyamán némileg pontosította Norbi szavait:
– Nem a krumpli szénhidráttartalmát, hanem az Update burgonyapüréporét csökkentettük a piacon található többi burgonyapüréporhoz képest. A hagyományos püréporokban 99 százalék burgonya és egy százalék egyéb adalékanyag található, a mi termékünk ennek a felét tartalmazza burgonyából, a másik felét növényi rostokkal pótoltuk.
Norbi is megszólalt végül, ő annyit tett hozzá a cikkünkhöz, hogy Kiss Ádámot, a Dumaszínház sztárját idézte akkor, amikor azt mondta: „megfeleztem a krumpliban a szénhidrátot”.