Celeb

Norbi feltalálta a fogyókúrás krumplit… Vagy mégsem?!

F. Zs.

Létrehozva: 2016.12.07.

<p>A fitneszguru azt állítja, hogy a felére csökkentette a krumpli szénhidráttartalmát, ezzel hirdeti legújabb porított krumplipüréjét. A szakember szerint ez az állítás annyiban igaz, hogy félbevágja a burgonyát.</p>

Forrás: Vadnai Szabolcs

Schobert Norbi leg­újabb terméke igazi csemege lehet a fogyókúrázóknak, hiszen végre krumplit is ehetnének, ami egyébként tiltólistás azoknak, akik súlyt szeretnének veszíteni. A burgonyának ugyanis igen magas a szénhidráttartalma, és mint ilyen, hizlaló étel. A fitnesz­guru viszont azt szerette volna, ha a diétázóknak nem kell megvonniuk maguktól a finom falatokat, ezért „kifejlesztette” a diétás krumplit. 

„Eljött a nagy nap, mert Norbi megfelezte a krumpliban a szénhidrátot, és ez nem vicc! – mondja Norbi a Facebook-oldalára feltöltött videóban: – Itt van az ötven százalékkal csökkentett szénhidráttartalmú burgonyapürépor, ami csak természetes alapanyagokból készült, élelmirost-forrás, és ami nagyon fontos, hogy míg 12 gramm a ha­gyományos pürében és krokettben a felszívódó gyors szénhidrát, ebben csak hat, és nem gyorsan felszívódó. Javaslom kroketthez, tócsnihoz, lepcsánkához az ünnepekre. Vagy akár nyugodtan vacsorára is, amikor arra gondolsz, hogy hm, ma sem ed­zettem, de ez legalább update!” 

Az élelmiszer-biztonsági szakember szerint azonban ez csak humbug. 

– Elképzelésem sincs, hogy lehet csökkenteni a krumpli szénhidráttartalmát, hiszen tiszta szénhidrát ez az élelmiszer, a keményítőtartalmát nem lehet csökkenteni – mondja Dömölki Lívia, az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület élelmiszervegyésze. – Azt sejtem, hogy Norbi félbevágott egy krumplit, és ezzel kész is volt a szénhidrátfelezés. A krumpli mellé kevert egyéb összetevőket, és máris felére csökkent a szénhidráttartalom. Meglehetősen aggályos ezt a ter­méket úgy reklámozni, ahogy Norbi teszi – fűzte hozzá a szakember. 

Farkas Nóra, az Update táplálkozástudományi szakértője a nap folyamán némileg pontosította Norbi szavait: 

Csípős

A fogyasztó krumpli a legnagyobb találmány lett volna a szeletelt kenyér és a gurulós bőrönd óta. Kár, hogy porrá lett az egész… Kozák Ágnes

– Nem a krumpli szénhidráttartalmát, hanem az Update burgonyapüréporét csökkentettük a piacon található többi burgonyapüréporhoz képest. A hagyományos püréporokban 99 százalék burgonya és egy százalék egyéb adalékanyag található, a mi termékünk ennek a felét tartalmazza burgonyából, a másik felét növényi rostokkal pótoltuk.

Norbi is megszólalt végül, ő annyit tett hozzá a cikkünkhöz, hogy Kiss Ádámot, a Dumaszínház sztárját idézte akkor, amikor azt mondta: „megfeleztem a krumpliban a szénhidrátot”.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek