PR Cikkek

Itt a tavasz, mozdulj! (x)

Címkék
testmozgás

Bors

Létrehozva: 2019.04.18.

Bízzunk benne, hogy nem tréfál meg minket az időjárás, és Szervác, Pongrác, Bonifác, azaz a fagyosszentek messzire elkerülik a Kárpát medencét. Ha pedig így lesz és egyre többet süt a nap, egyre melegebb lesz az idő, végre kimozdulhatunk a lakásból, és nem a konditermekben, hanem a szabad levegőn mozgathatjuk át ellustult izmainkat.

Rengeteg sporteszköz szolgálja a különböző korosztályok ilyen irányú igényét, nem árt tehát körbe nézni a boltokban és kiválasztani a nekünk megfelelőt.

A roller

Ezek újra divatba jöttek, Régen csak a gyerekek játszottak vele. Aztán az 1988-as szöuli olimpián kedvelt felnőtt közlekedési eszköz lett, és ekkor volt egy rövid felfutása Magyarországon is. Most újra divatba jött. Gyerek mérettől a felnőttig minden méretben kapható.

A görkorcsolya

Jó sport eszköz. Fokozza az állóképességet, jótékony hatással van a keringésre, és nagyszerű zsírégető. A futástól eltérően kevésbé terheli az ízületeket, és bármely korban elkezdhető a tanulása. Ha jégen biztosan mozgott, akkor a görkorival sem lesz problémája. A kezdők inkább a kisebb átmérőjű kerekeseket használják.

A gördeszka

Ez elsősorban a fiatalok sporteszköze. Néhány évvel ezelőtt a deszkások maguk építette akadálypályákon mutatványoztak, később már nagyszabású világversenyeken is bemutathatták tudásukat, mára pedig közkedvelt közlekedési eszközzé is vált. A választék alapanyagában, méretében és formájában is szélessé bővült.

A kerékpár

Ebből minden korosztály megtalálhatja a neki legalkalmasabbat. Vannak gyermek, junior és felnőtt biciklik. Az utóbbiak közül azt a fajtát keressék, amire leginkább használni szeretnék. Vannak városi és országúti kerékpárok, hegyi utakhoz pedig érdemes MTB-t keresni, ami a rugózása miatt a durva terepet is jól viseli. A cross hasonló célokra alkalmas, de a túra kerékpároknál valamivel könnyebbek.

A fiatalok kedvence a BMX a trükkös mutatványokhoz jó. Egyre népszerűbbek az újra tölthető elemekkel működő elektromos kerékpárok, amivel 30 km/h-s sebesség is elérhető és városi közlekedésben lassan ki fogják szorítani a mopedeket. Az üzemeltetésük olcsó és nem szennyezi a környezetet. Sokan használnak összecsukható biciklit, amivel még tömegközlekedési eszközre is fel lehet szállni.

A trambulin

Ez az az eszköz, amelynél korábban szabad téri rendezvényeken még fizetni kellett egy meghatározott idejű használatáért. Aztán ingyenes szórakozásra megjelentek a játszótereken, mára pedig „beköltöztek” a magán házak udvarára is. Elsősorban gyerekek élvezhetik ezeken az ugrálást, ezért a balesetek elkerülése érdekében, akárcsak a játszótéri példányokon, ma már ezek is kaphatók védőhálóval felszerelten.

A túrázás

Nem ment ki a divatból. A természetet szerelmeseinek a túrafelszerelések széles választéka jelentősen megkönnyíti és kényelmesebbé teszi a hegyvidéki tartózkodást. A megfelelő hátizsákban mindent szükségest be lehet pakolni, kiegészítőként pedig hegynek felfele a túrabotok segítik a mozgást a felső test izmainak bekapcsolásával. 

További részletek az InSportLine oldalán!

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek