PR Cikkek

Hogyan válassz táskát a cipőidhez? (x)

Bors

Létrehozva: 2021.03.23.

Ha a két legfontosabb kiegészítőt kéne megnevezni, szinte biztos, hogy a többség a táskát és a cipőt mondaná. Nem véletlenül: ezek bármilyen szett esetén nagymértékben képesek befolyásolni az összképet. Egy viszonylag egyszerű ruhát is feldobhatsz egy jó cipővel, de fordítva is igaz: egy látványos, csinos ruhát is agyon lehet vágni a nem megfelelő lábbelivel és/vagy táskával.

A női táska és a cipő kiválasztása éppen ezért kulcskérdés. Fontos, hogy passzoljanak az öltözékedhez minden tekintetben, de ugyanennyire lényeges az is, hogy egymással kompatibilisek legyenek. Hiába lenne jó külön a táska és külön a cipő, ha egymást ütik, az egész összképet elrontják.

Szerencsére nem olyan bonyolult kiválasztani a megfelelő táskát a cipőhöz, csak néhány egyszerű szempontot kell figyelembe venni, amikor döntesz.

Ezt tartsd szem előtt, hogy a táskád és a cipőd passzoljon

A szín. Ez a legfontosabb, hiszen ez az, ami a legjobban látszik. Nem kell, hogy a cipő és a táska egyforma színű legyen, de az fontos, hogy passzoljanak egymáshoz, ne üssék egymást. Egy nagyon egyszerű, ám klasszikus példánál maradva: egy egyszerű fekete ruha is nagyon látványos tud lenni egy piros cipővel, és a hozzá való piros táskával, esetleg övvel. A táska és a cipő színe passzoljon egymáshoz és a ruhádhoz egyaránt.

A stílus. Egy sportcipőhöz nem veszünk fel egy elegáns bőr táskát, ahogy egy magassarkúhoz sem fogsz vászonból készült sporttáskát magaddal vinni – legalábbis remélhetőleg. Nagyon sokat nyom a latban, hogy a cipő és a táska stílusa megegyezik-e. Egy csini lábbelihez nőies, stílusos táska dukál, a sportosabbakhoz pedig jó választást jelentenek a lezserebb táskák.

Az anyag. A táska anyaga viszonylag kevés figyelmet kap, amikor esztétikai elemként tekintünk rá, és nem feltétlenül a minőséget nézzük. Nem kellene azonban emellett annyira lazán elmenni, ugyanis a táska anyaga sem mindegy. Egy bőr bokacsizmához például a vászontáska nem a legjobb döntés, még akkor sem, ha a táska egyébként egy csajos darab. Egyszerűen nem ugyanaz a szint, nem passzolnak össze. A könnyed táskákat hagyd meg a szandálos-vászoncipős, lazább öltözékekhez, a bőr csizmákhoz pedig bőr táskát válassz.

A méret. Bár a táska méretét az is befolyásolja, hogy mennyi cucc van nálad, azért ezt nem árt a szettedhez is igazítani. Egy igazán nőies, apró tűsarkúhoz egész egyszerűen nem illik egy nagy, ormótlan táska, legyen az bármilyen szép a maga fazonjában. Egy csizmával már más a helyzet, ez a lábbeli elbír egy nagyobb táskát, habár természetesen az sem mindegy, milyen ruha van rajtad mindehhez.

A minőség. Alapnak kellene lennie, hogy táskából és cipőből csakis minőségit vásárolunk, de ez sokszor nem valósul meg. Nagy hiba ugyanakkor egy színvonalas lábbelit elrontani egy silány minőségű táskával, de ez fordítva is igaz: ha a táskád magasabb kategóriás, a cipőd se legyen az „egyszer használatos” fajta. Hidd el, ki lehet szúrni ezeket a hibákat.

Nem véletlen, hogy a táskát és a cipőt gyakran lehet szettben kapni: összetartoznak és kiegészítik egymást. Legjobb, ha vásárlásnál eleve figyelembe veszed, milyen cipők, táskák vannak már otthon, és olyanokat választasz, amik passzolnak a meglévő készletbe.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek