Sport

Eltüntette az UEFA a zenekar dalát a YouTuberól

Bors

Létrehozva: 2016.05.28.

<p>Korábban írtunk a magyar Maxisun-zenekar Vannak vágyaid című lírai számáról. Amit azóta az UEFA azzal az indokkal távolított el a honlapjáról és YouTube-ról is, mert a szerzők az engedélyük nélküli magyar meccsjeleneteket használtak fel a zenekar hivatalos videóklipjében.</p>

Ha a YouTube-on nem is, de nálunk újra hallható a szóban forgó szerzemény. Az UEFA által történt zord eltávolítás hátteréről Riskó Áron, a Maxisun énekese beszélt.

– A felvétellel alapból semmi mást nem akartam mint az egykori élvonalbeli labdarúgó játékvezető nagypapám emlékének történő adózást - így Áron.

– Aztán később hallottunk arról, hogy az MLSZ esetleg afféle magyart Eb-himnuszra ír ki pályázatot, és mi is benevezünk. Éltünk is egy óvatos megkereséssel a szövetség felé, csakhogy a nemrégiben rendezett Eb-dalversenyből kihagytak minket. Áron említi, ez nem esett túl jól neki, de hát mit tehettek? Ráadásul az UEFA is tudomást szerzett a Vannak vágyaid című kompozícióról, és levétette a YouTube-ról, merthogy a sok-sok pompás magyar futballemléket megörökítő meccsjelenet sorában az a kettő, amelyikkel zárul a klip, az európai fociszövetség engedélye hiányában nem tehető közzé. Szóval, letiltotta a klipet az UEFA...

– Mit tehettünk, tudomásul vettük - sóhajt egyet Riskó úr. – Remélem, azért számos honi futball- és zenekedvelőnek tetszik a dalunk. Mi több, a Petőfi-rádióval is felvettük a kapcsolatot, s ígéretünk van arra, hogy zsűrizik a szerzeményünket, és az esetleg az éter hullámain is elhangzik majd.

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez
Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek