Sport

Kiktől köszön el Storck?

Bors

Létrehozva: 2016.05.20.

Utolsó lehetőség a bizonyításra az Eb előtt az Elefántcsontpart elleni felkészülési meccs néhány magyar válogatott játékos számára. Többüktôl kénytelen lesz elköszönni Storck.

Forrás: Fejér Bálint

Az Európa-bajnokság előtti utolsó hazai felkészülési mérkőzését játssza a magyar válogatott. Az ellenfél Afrika legerősebb csapata, Elefántcsontpart lesz, amelynek futballistái európai topklubokban pallérozódnak. A komoly kihívás ellenére Bernd Storck szövetségi kapitány a találkozót minden bizonnyal némi kísérletezésre használja fel. A német szakember már korábban jelezte, az Elefántok ellen elsősorban azoknak szeretne bizalmat szavazni, akik a legutóbbi, horvátok elleni találkozón nem kaptak játéklehetőséget, hogy valamelyest mindenkiről képet kapjon. 

Bevetésre kerülhet a kapuban Gulácsi Péter, a védelem közepén Juhász Roland, jobb oldali védőként Lovrencsics Gergő, szűrőként Pintér Ádám, szélsőként Gyurcsó Ádám, illetve a támadósorban Lencse László. A jelenlegi 30 fős keretben több fiatal tehetség is található, kérdéses, hogy közülük ki is bizonyíthat „élesben”.

Ugyan a magyar válogatott az Eb-t megelőzően június 4-én még játszik Németországgal is, ám mivel hivatalosan május 31-ig minden válogatottnak le kell adnia a 23 fős szűkített keretét, a mai meccs után döntenie kell Storcknak, kit hagy itthon.  

A sérüléssel bajlódó Korcsmár Zsolt, illetve a Bundesliga 2-es Nürnberggel osztályzóra kényszerülő Stieber Zoltán nehéz helyzetben van, hiszen lemaradnak a nagy tesztről, miközben a helyük nem biztos az utazó keretben.

Ők félhetnek

Valószínűleg közülük kerül ki az a hét játékos, aki nem utazik az Eb-re:
Megyeri Balázs (kapus)
Kocsis Gergő (védő)
Bese Barnabás (védő)
Korcsmár Zsolt (védő)
Sallai Roland (középpályás)
Vida Máté (középpályás)
Pintér Ádám (középpályás)
Gyurcsó Ádám (középpályás)
Stieber Zoltán (középpályás)
Lencse László (csatár)
Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek