Sport

Ez a férfi a vérszomjas orosz huligánok feje?

Bors

Létrehozva: 2016.06.20.

Már a neve is beszédes: Vaszilij, a gyilkos.

A Sun brit napilap hosszú cikkben számol be az orosz ultrák támadásairól, és azt állítják, hogy a vérengző drukkerek főnöke egy Vaszilij nevű férfi, aki a Gyilkos becenevet érdemelte ki társaitól. Mint azt már gyakorlatilag egész Európa tudja, az orosz futballhuligánok az Európa-bajnokság kezdete óta hajtóvadászatot folytatnak angol kollégáik után, és a mezei „harcosok” mellett hírhedt „gengszterek” is feltűntek a színtéren.

A lap szerint a hírhedt orosz neonáci, Vaszilij is Franciaországban drukkol. A Gyilkosként emlegett hallgató 36 éves férfi már húsz éve a Szpartak Moszkva Gladiátorai közé tartozik, hűségét és kitartását egy mellkasára tetovált banda-jelkép is bizonyítja. Elég könnyen felismerhető a csatákban a „gyilkos” felirattal ellátott fogvédőjéről. Vaszilij nem csak külföldön aktív, az elmúlt 17 évben az orosz rivális Zenit Szentpétervár ultráival is rendszeresen összecsapott emberei társaságában, de legnagyobb ellenfelei a CSZKA Moszkva szurkolói. Ellenünk hangolta össze állítólag minden idők legnagyobb orosz futballharcát, amikor is 2007-ben a Moszkvához közeli Szeverjanyin nevű külvárosnál több mint 1000 harcostársával vonultak fel. Állítólag itt kapta a Gyilkos becenevet követőitől.

Hiába az orosz ultrák közötti nagy ellentét, a 2016-os foci-Eb előtt a rivális csoportok letették a fegyvert és egységesítették erőiket. Egyes források szerint a franciaországi meccsekre közel 15 ezer orosz futballhuligán utazott ki.

– Az angolok mindig azzal jönnek, hogy ők a legnagyobb huligánok, pedig a mi történelmünk sokkal régebbi. Ezért utaztunk ki, hogy megmutassuk nekik: ők hozzánk képest csak kislányok. Mi a bunyóért jöttünk, nekünk ez a sport, minket nem érdekel, hogy milyen teljesítményt nyújtanak a stadionban, vagy ha miattunk esetleg kizárják az orosz csapatot – idéz a lap egy Vlagyimir nevű huligánt.

Több forrás is állítja, hogy az orosz harcosok jó része félkatonai kiképzésben vett részt az EB előtt, ezért végeznek ekkora pusztítást az angol drukkerek között, és persze az alkoholfogyasztás is csak rásegít a fanatikus szurkolók agresszivitására.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek