Sport

Leütötte a párizsi salakról Serena Williamst a spanyolok csillaga

Bors

Létrehozva: 2016.06.06.

<p>Egy 22 éves spanyol lány, Garbine Muguruza élete első Grand Slam-győzelmét aratta a Roland Garroson Serena Williams ellen. Ő lehet a női tenisz új csillaga.</p>

Fantasztikus diadalt aratott Muguruza, hiszen Arantxa Sánchez Vicario 1998-as győzelme óta ő az első spanyol női teniszező, aki meg tudta nyerni a Roland Garrost. A 7:5, 6:4-es finálébeli diadala Williams fölött egyben azt is jelenti, hogy mától már ő a női világranglista második helyezettje az amerikai mögött, ilyen magasságokban spanyol női játékos 1996-ban volt utoljára, szintén Sánchez Vicario.

Muguruza édesapja baszk, édesanyja venezuelai, hatéves koráig a család Venezuelában élt, majd átköltöztek Spanyolországba. A magas, de gyors, és bivalyerős ütésekre képes lány hároméves korában kezdett el teniszezni, később Barcelonában pallérozódott. Példaképei Serena Williams és Pete Sampras. Garbine első jelentős sikerét két évvel ezelőtt, szintén a Roland Garroson érte el, amikor 6:2, 6:2-re legyőzte Serenát a második fordulóban. Egy évre rá szintén az amerikai ellen, már wimbledoni döntőt játszott, ám akkor még a lámpaláz és a nagyobb rutin Williams javára döntött.

Az idén a párizsi salakon viszont egyszerűen lelőtte a pályáról a fiatalabbik Williams nővért, aki sorozatban a harmadik Grand Slam-döntőjét veszítette el egy újdonsült bajnok ellen: a US Opent Flavia Pennetta, az Australian Opent Angelique Kerber, míg a Roland Garrost Muguruza nyerte ellene, így továbbra is várat magára 22. GS-diadala.

– Nekünk, spanyoloknak a salakos GS-siker a legfontosabb, de a szívemben Venezuela is fontos szerepet tölt be, a győzelmemet a dél-amerikai országnak is ajánlom – mondta Muguruza, aki rengeteget fejlődött, mióta 2015-ben a francia Sam Sumykkal dolgozik, és aki megtanította neki, hogyan zárja ki a játékából a külső körülményeket.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek