Sport

Felrobbant a volt focista hólyagja

P. Zs.

Létrehozva: 2016.11.06.

Áll a bál Ausztráliában egy magyar származású exfocista, Stephen Herczeg halála miatt. Rokonai szerint a kórház súlyos mulasztást követett el, az intézmény viszont állítja: a férfi saját magával végzett.

Herczeget tüdőrákkal ápolták az adelaide-i Queen Elizabeth Kórházban. Fia, Joshua még a munkáját is otthagyta, hogy apja mellett legyen utolsó napjaiban. – Semmi rosszat nem mondhatok róla. Mindig figyelmesen meghallgatta, amikor a kezelésekről magyaráztunk neki, és még arra sem volt példa, hogy megpróbált volna felkelni az ágyból – mondta az elhunyt betegről az egyik ápolónő. Ám egy reggel az ügyeletes nővér üvöltést hallott a férfi szobájából. Kiderült: valaki felcserélte a katéteres és az oxigéncsövet, így Herczeg tüdeje felmondta a szolgálatot, és a húgyhólyagja is felrobbant.

A kórház szerint maga a beteg csinálta direkt, mert véget akart vetni a szenvedéseinek. A bíróságon azonban megkérdezték egy tanúskodó nővértől, hogy képes-e erre egy olyan ember, akinek nincs egészségügyi szakképesítése. A válasz egyértelmű „nem” volt. Joshua Herczeg több ausztrál lapnak is azt nyilatkozta: mást nem akar, csak azt, hogy kiderüljön az igazság, és hogy ilyen még egyszer ne fordulhasson elő.

Stephen Herczeg gyerekként, 1951-ben érkezett szüleivel Ausztráliába menekültként. Hosszú évekig erősítette az Adelaide Juventus csapatát, de a hatvanas évek közepén még az ausztrál válogatott mezében is pályára lépett kétszer.
 

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez
Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek