Sport

Előre megjósolták a focicsapat légi katasztrófáját

K. B.

Létrehozva: 2016.12.02.

Forrás: AFP

Egy brazil jós idén márciusban előre látta a Chape­coense focicsapat hetvenkét halálos áldozatot követelő légi katasztrófáját. 

– Egy egész labdarúgócsapat fog meghalni egy repülőgép-szerencsétlenségben. Jegyezze meg: ez másfél éven belül megtörténik – mondta egy tévéműsorban hónapokkal ezelőtt Carlinhos. És nem ez az első baljóslata, amely bejött. Ő volt az is, aki a 2014-es világbajnok­ság előtt megjövendölte Neymar súlyos sérülését, és a brazilok németek elleni 7-1-es veresé­gét is.

Túl az életveszélyen

A három túlélő focista, Zampie Neto, Alan Ruschel és Jakson Follmann – akinek amputálni kellett a jobb lábát –, illetve az egyetlen életben talált új­ságíró, Rafael Henzel is túl vannak az életveszélyen. A másik kapus, Danilo telefonon beszélt a nejével: – A barátaim várnak rám. Szükségük van rám. Az isten óvjon benneteket! – mondta, majd elhunyt. 

Egy stadionnyi ember zokogott

Drukkerek, hozzátartozók, a klub dolgozói és játékosok könnybe lábadt szemekkel tisztelegtek az áldozatok előtt a csapat stadionjában. Az Arena Conda kivetítőjén fotókat vetítettek az elhunytakról.

Ronaldinho és Riquelme leigazolhat

Ezrek fordultak Ronaldinhóhoz és Riquelméhez a közösségi oldalakon, hogy igazoljanak a Chapecoenséhez. A két legenda nem zárkózik el attól, hogy fél évig ingyen erősítsék a csapatot.

Fájdalmas visszavonulás

Sírva jelentette be visszavonulását az utazásról lemaradó kapus. – Úgy volt, hogy én is utazom, de végül maradtam, mert a drukkereink előtt, az Atletico-MG elleni hazai meccsen akartam 300. alkalommal pályára lépni. Ám ez már nem fog megvalósulni – mondta Nivaldo.

Milliárdokkal segítenek

Cristiano Ronaldo és a Paris Saint-Germain is anyagilag támogatja a családokat és a klubot. A portugál klasszis 940 millió, a francia csapat 12,5 milliárd forintnak megfelelő összeget ajánlott fel.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek