Sport

Németh András is segíti a hajléktalan fradistát

K. D.

Létrehozva: 2016.12.06.

<p>Több korábbi ferencvárosi kiválóság is csatlakozott a Fradi-ultrák jótékonysági akciójához. A drukkerek az utcára került társuknak, a 75 éves Juhász „Pék” Lajosnak szerveztek gyűjtést.</p>

Hétszázezer forintnál is több pénzt gyűjtöttek Juhász Lajos megsegítésére a Fradi-szurkolók. A  több mint két és fél éve a mérkőzésektől távolmaradásukkal tüntető zöld-fehér ultrákhoz nemcsak más klub szimpatizánsai, ha­nem több remek sportoló és edző is csatlakozott. Többek közt az FTC ikonja, a hetvenszeres válogatott focista, Nyilasi Tibor, az olimpiai ezüstérmes kézilabdázó Kökény Bea, vagy a kétszeres BL-ezüstérmes kéziedző, Németh András.

– Személyesen ismerem Lajos bácsit. Tizenöt évig irányítottam a Fradi női kézilabdacsapatát, s nem volt olyan meccs, hogy ne láttam volna a lelátón. Lajos ereiben zöld-fehér vér folyik, nemcsak a sikerben tartott ki a csapat mellett, hanem akkor is, ha nem ment a játék. Ilyen egy igazi szurkoló – mondta a Borsnak Németh, aki a lányától értesült a jótékonysági akcióról. – Na­gyon örülök, hogy a Fradi-tábor ilyen nemes célt támogat. Fradistának születtem, így is fogok meghalni, s jó látni, hogy a szurkolói összefogásnak ekkora ereje van, ha bajba jut egyik drukkertársuk. Jót tenne a labdarúgásnak, ha visszaengednék ezeket a srácokat a stadionba. Ám ezt nem az én tisztem eldönteni – zárta a szakember.

A szurkolók erejét mutatja, hogy nemcsak Magyarország, hanem kis túlzással az egész világ megmozdult Lajos bácsi megsegítésére. Adományt küldtek Sydneyből, Svájcból, Belgiumból, Németországból és Franciaországból is.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek