Sport

Felháborodtak az Újpest új logóötletén

(t. n.)

Létrehozva: 2017.06.27.

A trendeket követve Újpesten is modernizálnák a focicsapat címerét. A szurkolók három, igen csúnyácska logóváltozatból választhatnak, ám ők nem kérnek egyikből sem.

Óriási felháborodást keltett az Újpest-szurkolók körében, hogy a klub vezetői tegnap bejelentették, le akarják cserélni a nagy hagyományokkal rendelkező klubcímert. A vezetőség büszkén újságolta, hogy sikerült 25 évre megszerezni a Szusza Ferenc-stadion használati jogát, és a sok új játékos leigazolásával végre nagy célokért harcolhat a csapat, ezért itt az ideje, hogy szimbólumaiban is megújuljon az egyesület.

„Klubunk az új logó készítőit arra kérte, hogy olyan terveket készítsenek, amelyek megfelelnek a mai modern stílusirányzatoknak...” – idézi a klub honlapja Gyarmati Eszter ügyvezető igazgatót, aki hozzátette, hogy a szimpatizánsoknak vasárnap délig megadják a lehetőséget, hogy három logóváltozat közül válasszák ki a nekik legjobban tetszőt. Nos, a jó szándék ellenére a felhívás kiverte a drukkerek körében a biztosítékot. Sokan egyszerűen nem értik, miért van szükség a változtatásra, amikor a jelenlegi címert mindenki szereti. Mások szerint a belga tulajdonos nem tiszteli a klub hagyományait, hiszen a címeropciókból eltűnt az UTE felirat, és az alapítási évszám, az 1885. Ezért az interneten arra buzdítják egymást a szurkolók, hogy ne szavazzanak egyik tervre sem.

– A célunk egy letisztult logó volt, nem volt elvárás, hogy az UTE eltűnjön belőle. Egy ilyen változtatásnál természetes, hogy vannak kritikus hangok, de már így is közel ezer szurkoló adta le a voksát – mondta Méhes Tamás, az Újpest kommunikációs munkatársa, s hozzátette, a klub alapszabálya szerint a kisebbségi tulajdonos UTE-nak is rá kell még bólintania az újításra.    

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez
Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek