Sport

Polgár 2 millióval jutalmazta unokáit

szabó

Létrehozva: 2017.08.12.

A világhírű sakkozó Polgár lányok édesapjának, Lászlónak ismét van oka a büszkeségre, hiszen unokái remekeltek a pardubicei csillagsakk-világbajnokságon. De hát ez így is illik, elvégre a nagypapájuk találta ki ezt a sakktípust.

Tavaly Polgár Zsófia fia, a 16 éves Yoav Kosashvili nyerte a vb-aranyat – most második lett –, idén pedig a 18 esztendős Tom Schutzman, Polgár Zsuzsa fia lett a legjobb.

– Az eredményhirdetéskor az orosz bronzérmes, Vlagyiszlav Krapilin megjegyezte, hogy eddig mind a kilenc vébén indult, az első helyet mégsem sikerült még megszereznie. Erre azt ajánlottam neki, forgassa a Tom és Yoav által jegyzett csillagsakk-szakirodalmat, akkor javulhat az esélye, tudniillik a fiúk már csillagsakk-szakkönyveket is írnak – mondta Polgár, aki eddig ezer­ötszáz órát edzette Yoavot és vb-negyedik bátyját, Alont, a világbajnok Tom pedig kétszáz órát tanult a nagyapjától.

A cseh szervezők 2000, 1500, 1000 cseh korona (20, 18, 12 ezer Ft) pénzdíjat osztottak ki a dobogósoknak, László azonban alaposan megfejelte ezt a szeretteinek. Tomnak 5000 (1,3 millió Ft), Yoavnak 2500 dollár (650 ezer Ft) prémiumot adott.

– Rászolgáltak, hiszen nemcsak elméletben, hanem a gyakorlatban is remekelnek.

A felnőttmezőnyben az előkelő nyolcadik helyen végzett a tíz­éves Dorogi Olivér, aki a 12 esztendősök aranyérmét hozta haza – vele szintén foglalkozik Polgár László, aki természetesen Judit két gyermekét, Olivért és Hannát is tanítgatja a csillagsakkra.

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez
Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek